Confit de canard

Confit de canard

Confit_de_canard_10

Am pus un pachet cu 2 pulpe la dezghetat. Dupa ce le-am mingiiat frumos cu penseta fiindca mai prezentau ceva urme de tuleie, le-am imbracat in sare grunjoasa (de mare):

Confit_de_canard_1

Intre timp am aflat ca n-aveam untura de rata suficienta pentru gatitul pulpelor si am scos rapid de la congelator un pachet de piepturi. Dimineata - la prima ora, le-am tuflit peste pulpe strecurind intre ele si un catel de usturoi + 2 crengute de rozmarin, iar apoi le-am acoperit cu o folie de plastic si le-am dat la frigi pentru 6h:

Confit_de_canard_2

Dupa marinarea la rece am facut un dus rece carnurilor:

Confit_de_canard_3

Si am jupuit piepturile de piele:

Confit_de_canard_4

Dupa ce-am tocat-o destul de marunt, am pus pielea la jumarit:

Confit_de_canard_5

Si iata sa va faceti o idee cam cata untura lasa 2 piepturi mari de rata:

Confit_de_canard_6

Jumarile scurse:

Confit_de_canard_7

In continuare, desi imi mai lipsea ceva untura rata pentru a respecta intocmai reteta gasconilor, am pus pulpele in cratita si le-am dat la cuptorul preincalzit 120°C, timp de 2h 45'

Confit_de_canard_8

Confitul de canard l-am servit linga o garnitura de fasole acompaniata de muraturi:

Confit_de_canard_9

O sectiune pt. pofticiosi:

Confit_de_canard_10

Adauga comentariu la reteta - Confit de canard


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Paine  pe vatra
Aripi de curcan tandoori
Ciorba de miel
Somon salbatic cu crusta de brinza
Pateuri cu ciuperci
Crema de zahar ars
Rulada cu cascaval
Melcisori de pizza
Tiramisu de capsuni si cocos
Chec de carne
Ciorba de praz cu zeama de varza
Beef Bourguignon - Julia Child
Cupola ninsa cu ciocolata
Pate Brisee
Snitzel de vita cu crusta de ierburi aromate