Confit de canard

Confit de canard

Confit_de_canard_10

Am pus un pachet cu 2 pulpe la dezghetat. Dupa ce le-am mingiiat frumos cu penseta fiindca mai prezentau ceva urme de tuleie, le-am imbracat in sare grunjoasa (de mare):

Confit_de_canard_1

Intre timp am aflat ca n-aveam untura de rata suficienta pentru gatitul pulpelor si am scos rapid de la congelator un pachet de piepturi. Dimineata - la prima ora, le-am tuflit peste pulpe strecurind intre ele si un catel de usturoi + 2 crengute de rozmarin, iar apoi le-am acoperit cu o folie de plastic si le-am dat la frigi pentru 6h:

Confit_de_canard_2

Dupa marinarea la rece am facut un dus rece carnurilor:

Confit_de_canard_3

Si am jupuit piepturile de piele:

Confit_de_canard_4

Dupa ce-am tocat-o destul de marunt, am pus pielea la jumarit:

Confit_de_canard_5

Si iata sa va faceti o idee cam cata untura lasa 2 piepturi mari de rata:

Confit_de_canard_6

Jumarile scurse:

Confit_de_canard_7

In continuare, desi imi mai lipsea ceva untura rata pentru a respecta intocmai reteta gasconilor, am pus pulpele in cratita si le-am dat la cuptorul preincalzit 120°C, timp de 2h 45'

Confit_de_canard_8

Confitul de canard l-am servit linga o garnitura de fasole acompaniata de muraturi:

Confit_de_canard_9

O sectiune pt. pofticiosi:

Confit_de_canard_10

Adauga comentariu la reteta - Confit de canard


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Ghiveci de orez cu legume
Aperitiv cu branza brie la cuptor
Prajitura cu mere caramel
Paste de spanac cu calamari si rosii
Piept de pui afumat
Tort de ciuperci
Dulceata de rubarba
Beef Bourguignon - Julia Child
Rosii umplute cu ton
Crostoni cu miel
Drob de pui
Pulpe de rata cu bere si stafide
Pateuri umplute cu sunca
Tiramisu
Somon la cuptor cu sos alb