Paste gratinate cu rulouri din zucchini grilati

Reteta culinara » Retete mancaruri cu carne » Paste gratinate cu rulouri din zucchini grilati

Paste gratinate cu rulouri din zucchini grilati

zucchini_rulouri_1

Ingrediente:

  • 800 g zucchini
  • 250 g prosciutto cotto
  • 150 g cascaval
  • 125 mozzarella
  • 500 ml lapte
  • 300 g paste
  • 3-4 catei de usturoi
  • 1 ceapa
  • frunze de busuioc rosu
  • ulei de masline

Din feliile de sunca taiem atitea fisii lunguiete,cite rulouri dorim.Resturile/marginile din sunca si ceapa le tocam si calim in ceva ulei de masline.Intre timp taiem zucchini in felii,pe lungime(numarul feliilor de zucchinii sa corespunda cu cel al fisiilor de sunca).Nu trebuie taiate foarte subtiri,ci cam de 4-5 mm grosime.Resturile de zucchini se toaca grob.Zucchini tocat se adauga la ceapa cu sunca prajita,se condimenteaza si mai lasam 2 minute la rumenit.Adaugam laptele.Cind acesta da primul clocot,se adauga mozzarella taiata cubuletesi o parte din usturoi trecut prin presa.Se amesteca si se ia de pe foc.Daca doriti sosul "mai legat"adaugati o lingura de amidon.Adaugam busuiocul rupt,amestecam.Pastram sosul la cald.Grilam feliile de zucchini.Intre timp,punem si pastele la fiert in apa cu sare.Al dente,chiar putin mai tari.Pisam restul de usturoi,amestecam 2 linguri de ulei de masline,condimentam cu sare si piper,si turnam peste zucchini grilati.Amestecam usor feliile.Punem cite o fisie de sunca pe o felie de zucchini,si rulam.Pastele fierte al dente,se pun intr-un vas termorezistent,peste se toarna sosul,se amesteca.Asezamruladele.Presaram cascaval deasupra,si dam in cuptorul preincalzit la 250°C + ventilatie,si lasam la rumenit dupa plac!

Alte idei:

Ruladele de zucchini se pot coace doar cu cascaval deasupra si fara paste cu sos dedesubt.
Se pot stropi doar cu ceva zeama de lamiie sau,ulei de masline si parmezan.

Adauga comentariu la reteta - Paste gratinate cu rulouri din zucchini grilati


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Tort din alune de copac
Baton de vanilie
Islere
Salata de Boeuf
Melitzanosalata Agioritiki
Aperitiv in foi de napolitana
Somon in foietaj cu Sabayon de hrean
Rulouri din piept de pui
Ardei umpluti II
Frigarui de pui
Cartofi cu conopida si branza
Cheesecake cu rosii si busuioc
Salam de caracatita
Supa de coada de bou (Ochsenschwanzsuppe)
Omleta cu orez la cuptor