Piept de pui afumat

Reteta culinara » Retete mancaruri cu carne » Piept de pui afumat

Piept de pui afumat

Piept_de_pui_afumat_7


Ingrediente

  • piept de pui
  • 1 lingura zahar
  • apa
  • sare

Ingrediente pentru afumatura

  • 115 gr orez
  • 80 gr zahar
  • 4 plicuri de ceai simplu fara arome
  • codite de rozmarin sau salvie dupa plac


Intr-un vas se pune pieptul de pui ,zaharul sarea si apa si se da deoparte pt 20-30 min
Se pregateste afumatoarea:
Intr-o tigaie adanca de genul Wok se pun 2-3 straturi de folie de aluminiu,imbracand interiorul bine si complet si se pune tot amestecul pentru afumat.Mai avem nevoie de un steamer cu picioruse sau orice altceva metalic care sa nu stea direct pe amestecul de afumat.Se pune tigaia pe aragaz si cand incepe sa faca fum amestecul.Se ataseaza steamerul uns doar cu putin ulei,se pune inauntru si pieptul de pui ce a stat la marinat.Asezonati carnea dupa bunul plac,nu trebuie sa mai puneti deasupra adaos de grasime,dar daca va place puneti putina razatura de lime sau lamaie,merge foarte bine.Se pune capac deasupra, (eu am o tava de inox mai veche si acopera foarte bine tigaia care are diametru cam marisor)Se poate intoarce pieptul cam la 15 min,desi nu este nevoie,eu am intors sa va arat ca este facutDurata timpului cat pieptul de pui sta la fum este de 30 min.L-am scos pe fund de lemn pentru a se vedea ca nu este uscat,ba chiar dimpotriva e foarte suculent.
Serviti alaturi de salata preferata,sau cu un sos din smantana si ciuperci.

Adauga comentariu la reteta - Piept de pui afumat


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Rosii umplute cu orez
Pasta de avocado
Turta dulce din piscoturi
Dulceata de pere
Branza cu verdeturi
Galuste de dovlecei cu sos de sofran
Crutoane aromate
Tarta cu brinza si zmeura
Tagliatelle cu ciuperci
Tarta cu vinete
Chec de carne
Pulpa de porc la cuptor in sos de portocale
Chisca cu hrisca - caltabos de Bucovina
Somon afumat pe scandura de cedru
Vinete umplute