Avem nevoie de:
- piept de curcan / pui
- usturoi
- unt
- sunca presata
- ciuperci
- mozzarella + branza telemea
- rosii, condimente
- verdeturi.
Lista de ingrediente poate fi modificata, in functie de preferintele fiecaruia.
In tava de cuptor am pus la topit cateva bucati de unt:
Eu am cumparat 4 piepti de pui, pe care i-am desfacut - sa nu fie prea groasa carnea, ca se usuca pe margini si-n mijloc e cruda! Oricum, pieptul de pui se desface foarte usor. Peste untul topit am imprastiat usturoiul pisat, apoi am aranjat bucatile de carne si am macinat piper:
Am pus cateva felii de sunca:
Am avut si niste ciuperci - le-am taiat felii si le-am pus in tava, apoi am presarat oregano si busuioc:
Cumparasem mozzarella si niste branza telemea - le-am dat pe razatoare si le-am amestecat putin:
Cateva rosii le-am taiat felii, le-am pus in tava si deasupra am presarat branza:
Detaliu:
Inainte de-a baga tava la cuptor, am pus si niste marar. Dupa vreo ora de stat in cuptor la 200 de grade, am scos tava:
Ce bine arata branza rumenita (sa nu mai zic nimic de miros):
Am servit alaturi de orez fiert si sos facut din zeama lasata de carne + smantana (merge si iaurt, ori chiar lapte dulce) + amidon (cine vrea pune faina) + usturoi pisat si tinut pe foc sa se-ngroase putin:
Care doreste, poate inlocui orezul cu piure de cartofi cu lapte, unt si marar:
Noi am servit si un vin rosu:
Tare mult ne mai place pieptul de pui preparat astfel!
< Anterior | Urmator > |
---|