Pui umplut cu telina si morcovi

Reteta culinara » Retete mancaruri cu carne » Pui umplut cu telina si morcovi

Pui umplut cu telina si morcovi

pui_umplut_cu_telina_si_morcovi_7

Aromat si delicios!

Ingrediente:

  • 1 pui mare(1,7 kg)
  • 4 morcovi
  • 1/4 telina mica
  • 1 legatura mica de patrunjel
  • 1/2 lamiie(doar sucul)
  • 350-400 ml vin alb(Soave,am pus eu)
  • ulei de masline
  • sare
  • piper
  • boia de ardei kapia
  • alte condimente dupa plac


Curatam si spalam morcovii,telina,patrunjelul.Patrunjelul il tocam grob,morcovii si telina le feliem foarte subtire.Le amestecam cu 1-2 linguri ulei de masline,sare,piper,boia si zeama de lamiie.Umplem puiul.Eu l-am "sigilat" cu 3 ace din inox.L-am condimentat si l-am pus in vasul termorezistent, in vin.Am turnat ceva ulei de masline peste puisi l-am dat in cuptor timp de aproape 2 ore.Cind a inceput a se rumeni,am acoperit vasul cu folie de aluminiu.Spre sfirsit am indepartat folia,si am mai lasat putin la rumenit.Din vin si sucul lasat de pui si legume,a iesit un sos excelent.

Adauga comentariu la reteta - Pui umplut cu telina si morcovi


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Friptura de mistret
Tarta rustica cu piersici
Chocolate Gugelhupf
Somon salbatic in sos de vin cu marar
Prajitura cu tofu si ciocolata
Spaghetti cu pesto si fasole verde
Musaca
Ciocanele de pui cu varza
Paine cu seminte
Ciorba din pipote de curcan
Feta cu rosii uscate,in ulei
Salata de cartofi cu ton
Cupola ninsa cu ciocolata
Rulada de ciuperci
Fursecuri fine cu nuci