Aromat si delicios!
Ingrediente:
- 1 pui mare(1,7 kg)
- 4 morcovi
- 1/4 telina mica
- 1 legatura mica de patrunjel
- 1/2 lamiie(doar sucul)
- 350-400 ml vin alb(Soave,am pus eu)
- ulei de masline
- sare
- piper
- boia de ardei kapia
- alte condimente dupa plac
Curatam si spalam morcovii,telina,patrunjelul.Patrunjelul il tocam grob,morcovii si telina le feliem foarte subtire.Le amestecam cu 1-2 linguri ulei de masline,sare,piper,boia si zeama de lamiie.Umplem puiul.Eu l-am "sigilat" cu 3 ace din inox.L-am condimentat si l-am pus in vasul termorezistent, in vin.Am turnat ceva ulei de masline peste puisi l-am dat in cuptor timp de aproape 2 ore.Cind a inceput a se rumeni,am acoperit vasul cu folie de aluminiu.Spre sfirsit am indepartat folia,si am mai lasat putin la rumenit.Din vin si sucul lasat de pui si legume,a iesit un sos excelent.
< Anterior | Urmator > |
---|