Pui umplut cu telina si morcovi

Reteta culinara » Retete mancaruri cu carne » Pui umplut cu telina si morcovi

Pui umplut cu telina si morcovi

pui_umplut_cu_telina_si_morcovi_7

Aromat si delicios!

Ingrediente:

  • 1 pui mare(1,7 kg)
  • 4 morcovi
  • 1/4 telina mica
  • 1 legatura mica de patrunjel
  • 1/2 lamiie(doar sucul)
  • 350-400 ml vin alb(Soave,am pus eu)
  • ulei de masline
  • sare
  • piper
  • boia de ardei kapia
  • alte condimente dupa plac


Curatam si spalam morcovii,telina,patrunjelul.Patrunjelul il tocam grob,morcovii si telina le feliem foarte subtire.Le amestecam cu 1-2 linguri ulei de masline,sare,piper,boia si zeama de lamiie.Umplem puiul.Eu l-am "sigilat" cu 3 ace din inox.L-am condimentat si l-am pus in vasul termorezistent, in vin.Am turnat ceva ulei de masline peste puisi l-am dat in cuptor timp de aproape 2 ore.Cind a inceput a se rumeni,am acoperit vasul cu folie de aluminiu.Spre sfirsit am indepartat folia,si am mai lasat putin la rumenit.Din vin si sucul lasat de pui si legume,a iesit un sos excelent.

Adauga comentariu la reteta - Pui umplut cu telina si morcovi


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Prajitura Lia
Parmigiana di melanzane
Chocolate Gugelhupf
Biscuiti cu Nutella
Beef Bourguignon - Julia Child
Poularde au vin (à la Jurassiene)
Parjoale de vara
Taameia
Chec de carne
Salata de tortellini
Pasca cu branza dulce
Gnocchi cu spanac pe sos de rosii cu ciuperci
Prajitura cu mere caramel
Ardei copti pane
Somon salbatic cu crusta de brinza