Rata la cuptor

Rata la cuptor

rata_la_cuptor_14

Ingrediente:

  • 1 rata
  • 1 mar bio
  • 1 portocala bio
  • 1 ceapa
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 bucata telina
  • 2 morcovi
  • 100 ml vin rosu
  • 200 ml apa
  • sare
  • piper
  • verdeturi uscate din rasnita(maioran,cimbru,rozmarin)
  • ulei de masline




Marul,portocala,cepa si patrunjelul, le tocam grob.
Saram si piperam rata pe interior,o umplem cu fructele tocate.
Inchidem cu 2 scobitori de lemn sau inox.
Condimentam rata bine pe toate partile cu sare,piper si verdeturi uscate din rasnita.
O repartizam intr-o tava pe pat de morcovi si telina,tocate grob,cu pieptul in jos.
Turnam vinul si apa,peste legume(nu si peste rata),si dam tava  in cuptorul preincalzit la 160-170 °C,timp de...se calculeaza in functie de greutatea ratei,si anume: 1 ora/kilogram.Ultimele 15-20 minute sa ridica temperatura cuptorului(peste 200-210°C),rata trebuie sa fie cu pieptul in sus,si nu se mai stropeste cu sucul din tava.
Cine doreste,poate face un sos din fondul curatat de grasime,lasat de legume si rata.
1-fondul curatat de garsime,cu legume din tava,facute piure si condimentat dupa gust.
2-se strecoara zeama de legume,se scoate grasimea si se reduce in tigaie,sau se ingroasa cu ceva amidon,apoi se condimenteaza dupa gust.(se mai poate adauga ceva vin,sau smantana,condimente,verdeturi,etc)

Am servit rata,cu varza rosie cu mar,galuste de cartofi si sos.

Adauga comentariu la reteta - Rata la cuptor


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Ciorba de praz cu zeama de varza
Snitzel de vita cu crusta de ierburi aromate
Tartiflette
Chiftelute de urda in sos de rosii
Chiftelute de calamari
Paine rapida fara drojdie
Muffins cu spanac
Quark-brinza cremoasa acrisoara
Marmelada de zmeura
Tort din alune de copac
Crenvursti in aluat
Caviar de vinete
Somon salbatic in sos de vin cu marar
Friptura de miel in slowcooker
Inghetata prajita