Rata la cuptor

Rata la cuptor

rata_la_cuptor_14

Ingrediente:

  • 1 rata
  • 1 mar bio
  • 1 portocala bio
  • 1 ceapa
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 bucata telina
  • 2 morcovi
  • 100 ml vin rosu
  • 200 ml apa
  • sare
  • piper
  • verdeturi uscate din rasnita(maioran,cimbru,rozmarin)
  • ulei de masline




Marul,portocala,cepa si patrunjelul, le tocam grob.
Saram si piperam rata pe interior,o umplem cu fructele tocate.
Inchidem cu 2 scobitori de lemn sau inox.
Condimentam rata bine pe toate partile cu sare,piper si verdeturi uscate din rasnita.
O repartizam intr-o tava pe pat de morcovi si telina,tocate grob,cu pieptul in jos.
Turnam vinul si apa,peste legume(nu si peste rata),si dam tava  in cuptorul preincalzit la 160-170 °C,timp de...se calculeaza in functie de greutatea ratei,si anume: 1 ora/kilogram.Ultimele 15-20 minute sa ridica temperatura cuptorului(peste 200-210°C),rata trebuie sa fie cu pieptul in sus,si nu se mai stropeste cu sucul din tava.
Cine doreste,poate face un sos din fondul curatat de grasime,lasat de legume si rata.
1-fondul curatat de garsime,cu legume din tava,facute piure si condimentat dupa gust.
2-se strecoara zeama de legume,se scoate grasimea si se reduce in tigaie,sau se ingroasa cu ceva amidon,apoi se condimenteaza dupa gust.(se mai poate adauga ceva vin,sau smantana,condimente,verdeturi,etc)

Am servit rata,cu varza rosie cu mar,galuste de cartofi si sos.

Adauga comentariu la reteta - Rata la cuptor


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Tort cu cafea si gem de zmeura
Inghetata de cocos
Pateuri cu ciuperci
Drob de miel
Sarmale fara carne
Chiftelute cu porumb
Chec negru
Maultaschen cu sos de rosii
Tort Krantz
Pui la cuptor
Sirop de citrice
Tarta sarata din frunze de conopida
Salata de telina,citrice si rodie
Chisca cu hrisca - caltabos de Bucovina
Chiftele din legume