Rata la cuptor

Rata la cuptor

rata_la_cuptor_14

Ingrediente:

  • 1 rata
  • 1 mar bio
  • 1 portocala bio
  • 1 ceapa
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 bucata telina
  • 2 morcovi
  • 100 ml vin rosu
  • 200 ml apa
  • sare
  • piper
  • verdeturi uscate din rasnita(maioran,cimbru,rozmarin)
  • ulei de masline




Marul,portocala,cepa si patrunjelul, le tocam grob.
Saram si piperam rata pe interior,o umplem cu fructele tocate.
Inchidem cu 2 scobitori de lemn sau inox.
Condimentam rata bine pe toate partile cu sare,piper si verdeturi uscate din rasnita.
O repartizam intr-o tava pe pat de morcovi si telina,tocate grob,cu pieptul in jos.
Turnam vinul si apa,peste legume(nu si peste rata),si dam tava  in cuptorul preincalzit la 160-170 °C,timp de...se calculeaza in functie de greutatea ratei,si anume: 1 ora/kilogram.Ultimele 15-20 minute sa ridica temperatura cuptorului(peste 200-210°C),rata trebuie sa fie cu pieptul in sus,si nu se mai stropeste cu sucul din tava.
Cine doreste,poate face un sos din fondul curatat de grasime,lasat de legume si rata.
1-fondul curatat de garsime,cu legume din tava,facute piure si condimentat dupa gust.
2-se strecoara zeama de legume,se scoate grasimea si se reduce in tigaie,sau se ingroasa cu ceva amidon,apoi se condimenteaza dupa gust.(se mai poate adauga ceva vin,sau smantana,condimente,verdeturi,etc)

Am servit rata,cu varza rosie cu mar,galuste de cartofi si sos.

Adauga comentariu la reteta - Rata la cuptor


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Rulouri din piept de pui
Ciorba din pipote de curcan
Supa Imperiala
Somon salbatic cu crusta de brinza
Somon afumat pe scandura de cedru
Friptura aromata de porc
Vegeta de casa
Fursecuri cu gem
Tarta sarata din frunze de conopida
Pasta de avocado
Vinete umplute
Caramel Tiramisu
Spaghetti integrale cu leurda si rosii
Pesto di rucola
Tort din alune de copac