Ingrediente:
- 1pui (al meu e cam de 2,5kg)
- 250g ciuperci
- 300g carne tocata (de care vreti)
- 300-350g cascaval
- o felie slaninuta
- 2-3 castraveciori murati
- 1morcov
- 1ou
- 250ml bere
- mustar
- putin unt
- condimente (sare, piper, busuioc si ceva legume uscate macinate)
- plasa pentru rulada (eu am folosit cam 80cm)
Se dezoseaza puiul cam asa (pentru cine nu stie nu va speriati este mai mult de explicat dar merge repede) se intoarce pe spate si se incepe de la piept, apoi se continua pe linga os
Gitul se lasa pentru ca este de ajutor. Deci apucam puiul de git si scoatem scheletul
Trecem la copane, taiem asa, apoi crestam pe lungime si scoatem osul.
La aripi lasam doar partea superioara, cea cu carne si tot asa scoatem osul, ramane asa o bucata intreaga. Pe spate ramine numai pielea de aceea taiem snitele subtiri din piept si acoperim partile dezgolite (fara carne).
Toata chestia asta se bate putin cu ciocanul pentru snitele sa se niveleze putin, se pun condimentele si peste se unge cu mustar.
Acum punem slaninuta putin la foc fara ulei, adaugam morcovul si ciupercile taiate (nu chiar marunt), apoi carnea tocata, mai lasam putin, stingem focul si adaugam oul.
Peste carnea cu mustar punem cascaval ras.
Apoi umplutura si iar cascaval ras
Rulam
Eu am o teava de plastic (pentru canalizatii cred) pe care intind plasa apoi bag rulada pe teava asta si cade frumos chiar in plasa, se extrage cu grija teava de plastic si puiul ramane invelit strans in plasa.
Se pune apoi in tava si deasupra bucatele de unt si paharul cu bere, se acopera cu folie de aluminiu si la cuptor la 180 grade cam o ora si jumate. Apoi se da folia jos si se lasa la rumenit (se intoarce si pe partea unde nu este rumenita) se mai descide cuptorul si se unge cu sosul din tava (de citeva ori). Rulada e gata!
Se scoate se lasa la racit si apoi se taie plasa. Se taie felii cand e racita deja. Este delicioasa, se serveste rece de aceea o ador, se poate face cu o zi inainte cind aveti nevoie. E ideala pentru musafiri.
Sper sa va placa!
POFTA BUNA !
< Anterior | Urmator > |
---|