Sparanghel verde cu bacon

Reteta culinara » Retete mancaruri cu carne » Sparanghel verde cu bacon

Sparanghel verde cu bacon

sparanghel_cu_bacon_1

Sparanghelul il cumparam verde, usor violet sau alb. Este aceeasi specie de planta, dar este cultivata in conditii diferite de luminozitate. Sparanghelul verde creste in soare, cel alb creste in stive fara accesul luminii, iar celui violet i se permite doar sa scoata usor capul din pamint.

Ingrediente:

  • 15 bucati sparanghel verde
  • 15 felii subtiri bacon
  • 3 linguri parmigiano reggiano,razuit
  • 20 g unt
  • 1/2 lingurita zahar
  • 1 felie lamiie
  • piper
  • ulei de masline
  • sare(fac.)


Spalam si curatam sparanghelul,il punem la fiert maxim 3-4 minute(de cind incepe a clocoti usor),impreuna cu o bucatica de unt, zahar si o felie de lamiie.Zaharul ii ia din aroma herba,lamiia ii pastreaza culoarea proaspata,iar untul ii da un aspect mai placut/lucios.Dupa ce il scoatem din oala,il lasam sa se racoreasca.Nu se lasa la racit complet,ci doar cit sa nu ne ardem la degete.Fiecare sparanghel se infasoara intr-o felie de bacon,si se aseaza intr-un vas termorezistent.Se pipereaza,se sareaza doar daca este nevoie.Atentie,baconul este de obicei sarat destul.Se presara parmigiano,se stropeste cu ulei de masline,si se da in cuptorul preincalzit la 200 °C,pina se rumeneste/dupa plac.

Eu am servit,stropit cu suc de lamiie si bagheta alba.

Adauga comentariu la reteta - Sparanghel verde cu bacon


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Paste cu ciuperci si rosii
Inghetata de nectarine si caise
Tarta de ciocolata
Papanasi
Aperitiv in foi de napolitana
Crutoane aromate
Supa de dovleac cu gorgonzola
Aripi de curcan tandoori
Prajitura  cu mac
Placinta  cu pui, spanac si branza
Chocolate cheesecake
Supa gulas
Chiftelute
Capunti alla puttanesca
Pui cu legume de primavara