Tartiflette

Tartiflette

tartiflette_6

Ingrediente :

  • 1 Reblochon (+/-500g)
  • 1.5kg cartofi
  • 200ml smîntîna
  • 150g piept afumat
  • 1 ceapa
  • 1 catel usturoi
  • 50g unt
  • sare, piper, cimbru (facultativ)

Se fierb cartofii în coaja (eu îi fierb la vapori, 25min, ca sa ramîna înca un pic al dente), se curata, se taie felii.Ceapa si usturoiul se toaca si se soteaza cu 20g unt si pieptul afumat taiat în bucati.Se unge o forma cu unt, se dispune un strat de cartofi, un strat de ceapa+usturoi+piept, apoi din nou un strat de cartofi.Reblochonul se rîcîie usor cu lama unui cutit, apoi se taie în doua, pe muchie, apoi fiecare bucata în jumatati.Se dispun bucatile de Reblochon cu coaja în sus peste cartofi, se stropeste totul cu smîntîna si se presara cu bucatele de unt.Cuptor, 180°C timp de 30min. Daca se rumeneste prea repede, se acopera cu folie de aluminiu.

Adauga comentariu la reteta - Tartiflette


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Supa de dovleac cu gorgonzola
Risotto cu broccoli si kaiser
Painici cu busuioc
Ciocanele de pui cu varza
Tamagoyaki
Supa-crema de broccoli
Salata de vara cu mozzarella
Sirop de citrice
Spaghetti cu zucchini si rosii
Paine cu orez
Supa Imperiala
Parmigiana di zucchine
Supa de gulii
Salata de telina si morcovi rasi
Chec de carne