Tartiflette

Tartiflette

tartiflette_6

Ingrediente :

  • 1 Reblochon (+/-500g)
  • 1.5kg cartofi
  • 200ml smîntîna
  • 150g piept afumat
  • 1 ceapa
  • 1 catel usturoi
  • 50g unt
  • sare, piper, cimbru (facultativ)

Se fierb cartofii în coaja (eu îi fierb la vapori, 25min, ca sa ramîna înca un pic al dente), se curata, se taie felii.Ceapa si usturoiul se toaca si se soteaza cu 20g unt si pieptul afumat taiat în bucati.Se unge o forma cu unt, se dispune un strat de cartofi, un strat de ceapa+usturoi+piept, apoi din nou un strat de cartofi.Reblochonul se rîcîie usor cu lama unui cutit, apoi se taie în doua, pe muchie, apoi fiecare bucata în jumatati.Se dispun bucatile de Reblochon cu coaja în sus peste cartofi, se stropeste totul cu smîntîna si se presara cu bucatele de unt.Cuptor, 180°C timp de 30min. Daca se rumeneste prea repede, se acopera cu folie de aluminiu.

Adauga comentariu la reteta - Tartiflette


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Placinta cu branza sarata
Prajitura cu mere caramel
Bulete din ciupercute
Supa din trei feluri de peste
Cocktail-Totally Green
Fursecuri cu gem
Bors de iarna cu afumatura
Banana Daiquiri
Rulada de somon afumat
Ardei copti pane
Mancarica de gulas
Kunefe (cataif)
Cosulete umplute
Creveti crocanti cu cocos
Rulada de pui intreg