Tartiflette

Tartiflette

tartiflette_6

Ingrediente :

  • 1 Reblochon (+/-500g)
  • 1.5kg cartofi
  • 200ml smîntîna
  • 150g piept afumat
  • 1 ceapa
  • 1 catel usturoi
  • 50g unt
  • sare, piper, cimbru (facultativ)

Se fierb cartofii în coaja (eu îi fierb la vapori, 25min, ca sa ramîna înca un pic al dente), se curata, se taie felii.Ceapa si usturoiul se toaca si se soteaza cu 20g unt si pieptul afumat taiat în bucati.Se unge o forma cu unt, se dispune un strat de cartofi, un strat de ceapa+usturoi+piept, apoi din nou un strat de cartofi.Reblochonul se rîcîie usor cu lama unui cutit, apoi se taie în doua, pe muchie, apoi fiecare bucata în jumatati.Se dispun bucatile de Reblochon cu coaja în sus peste cartofi, se stropeste totul cu smîntîna si se presara cu bucatele de unt.Cuptor, 180°C timp de 30min. Daca se rumeneste prea repede, se acopera cu folie de aluminiu.

Adauga comentariu la reteta - Tartiflette


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Ciuperci umplute cu crema de broccoli
Tort de ciocolata cu crema de cocos
Um Ali - budinca egipteana din paine
Spaghetti cu sos de vinete si rosii
Pulpa de porc la cuptor in sos de portocale
Chec aperitiv,stelute si braduti
Bilute de cartofi cu inima de mozzarella
Polos
Musaca
Turta dulce din piscoturi
Caipirinha
Somon la gratar
Pesto di rucola
Salam de caracatita
Rulade de peste cu morcov si dovlecel