Crap la cuptor (pe gratar)

Crap la cuptor (pe gratar)

Crap_la_cuptor_pe_gratar_9

Crapul (Cyprinus carpio) este un peste teleostean din familia ciprinidelor. Lungimea corpului poate atinge 1 m, iar masa maximum 40 kg. Este acoperit cu solzi mari. Exista doua forme de crapi: crapul cu spatele jos si crapul cu spatele inalt. Crapul salbatic este raspandit mai mult in apele si bazinele Marii Mediterane, Marii Negre, Marii Caspice, Marii Aral. De la el au fost ob?inute mai multe varietati domestice - crapul solzos, crapul-oglinda, crapul gola?s, etc. Este raspandit aproape pe tot globul, populand apele dulci si cele salmastre. Traieste pana la 30 de ani, uneori si mai mult.

Am luat un crap eviscerat, de la magazin, care a avut 1.5 kg. L-am curatat de solzi, i-am taiat capul si coada, am dat jos si aripioarele si iata-l gata pregatit pentru cuptor:


Crap_la_cuptor_pe_gratar_1

L-am desfacut usurel in doua, fara sa-l tai cu totul (ma rog, am incercat ):

Crap_la_cuptor_pe_gratar_2

L-am pus pe gratarul uns cu unt:

Crap_la_cuptor_pe_gratar_3

In timp ce se scurgea apa de pe crap, am tocat niste verdeata (marar si patrunjel), am presat o capatana si jumate de usturoi:

Crap_la_cuptor_pe_gratar_4

Crap_la_cuptor_pe_gratar_11

Peste verdeata tocata si usturoi am pus fel si fel de condimente din dulap si frigider: zeama de lamaie, rozmarin, tarhon, busuioc, cimbru, piper, sare si am facut un maglavais:

Crap_la_cuptor_pe_gratar_12

Cu acest amestec am uns crapul:

Crap_la_cuptor_pe_gratar_5

Detaliu cu maglavaisul pus pe peste:

Crap_la_cuptor_pe_gratar_6

Am pus apa in tava de sub peste, apoi am lasat la foc mare cam o ora (vreo 45 de minute, de fapt). Am uitat sa precizez mai sus ca n-am uns pestele cu tot maglavaisul, ci cu jumatate! Din cealalta jumatate am dat putin deoparte, sa mancam noi si peste ce-a ramas am pus niste apa si am pus pestele (dupa ce l-am scos din cuptor) sa se racoreasca (in cratita de sub gratar):

Crap_la_cuptor_pe_gratar_7

Detaliu cu pestisorul scos din cuptor:

Crap_la_cuptor_pe_gratar_8

In farfurie, langa o mamaliga calda si buna si niste mujdei (maglavais cu care-am uns pestele):

Crap_la_cuptor_pe_gratar_9

Mai de-aproape:

Crap_la_cuptor_pe_gratar_10

L-am servit si cu cate-un paharel de vin alb. Foarte bun! Gustos rau crapul!

Adauga comentariu la reteta - Crap la cuptor (pe gratar)


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Cheesecake cu rosii si busuioc
Antricot cu sos de piper verde
Cozonaci cu nuca si mac
Gnocchi cu spanac pe sos de rosii cu ciuperci
Savarine
Salata de sfecla rosie cu pui
Quark-brinza cremoasa acrisoara
Kisir -  salata de griu
Prajitura cu gutui si branza
Chec cu ficat
Supa de pasare cu fructe goji
Paine cu iaurt
Painea tigru
Faguri cu forma
Sparanghel verde cu bacon