Ne trebuie:
- 15-20 creveti intregi, curatati dar cu coditele lasate
- 1/2 ceasca fulgi de porumb
- 1/2 pahar de bere
- 1/2 ceasca fulgi de nuca de cocos
- 1 1/2 ceasca faina
- 2 oua
- ulei pentru prajit
Se bat ouale bine intr-un castron, de preferat mai intai albusurile, separat si apoi se adauga si galbenusurile. Se amesteca cu berea si apoi se toarna faina ploaie . Se lasa sa stea timp de 5 minute. Consistenta aluatului ar trebui sa fie asemanator cu cel de clatite. Daca mai este necesar se mai subtiaza cu bere.Se pun fulgii de porumb intr-o punga si se maruntesc cu rolul de lemn. Se amesteca apoi cu fulgii de nuca de cocos si se pun impreuna intr-un castron. Se tapeteaza o farfurie cu faina si tinand crevetii de codita se dau, pe rand, mai intai prin faina, se scufunda apoi in aluatul de bere si faina si la sfarsit prin amestecul de fulgi cu cocos.Cand s-au ternat toti crevetii se pun pe o farfurie si se tin la frigider pentru 30 minute.Dupa jumatate de ora se scot crevetii de la frigider si se pune o tigaie cu ulei la incis.Se prajesc crevetii cate 2-3 minute pe ambele parti sau pana cand capata o culoare frumos aramie. Se scot apoi si se pun pe un prosop de hartie ca sa se scurga surplusul de ulei.Se pot servi reci sau calzi, cu un sos dulceag de mango si portocale sau chiar cu sos teriyaki.
< Anterior | Urmator > |
---|