Creveti crocanti cu cocos

Creveti crocanti cu cocos

creveti_cocos_1

Ne trebuie:

  • 15-20 creveti intregi, curatati dar cu coditele lasate
  • 1/2 ceasca fulgi de porumb
  • 1/2 pahar de bere
  • 1/2 ceasca fulgi de nuca de cocos
  • 1 1/2 ceasca faina
  • 2 oua
  • ulei pentru prajit



Se bat ouale bine intr-un castron, de preferat mai intai albusurile, separat si apoi se adauga si galbenusurile. Se amesteca cu berea si apoi se toarna faina ploaie . Se lasa sa stea timp de 5 minute. Consistenta aluatului ar trebui sa fie asemanator cu cel de clatite. Daca mai este necesar se mai subtiaza cu bere.Se pun fulgii de porumb intr-o punga si se maruntesc cu rolul de lemn. Se amesteca apoi cu fulgii de nuca de cocos si se pun impreuna intr-un castron. Se tapeteaza o farfurie cu faina si tinand crevetii de codita se dau, pe rand, mai intai prin faina, se scufunda apoi in aluatul de bere si faina si la sfarsit prin amestecul de fulgi cu cocos.Cand s-au ternat toti crevetii se pun pe o farfurie si se tin la frigider pentru 30 minute.Dupa jumatate de ora se scot crevetii de la frigider si se pune o tigaie cu ulei la incis.Se prajesc crevetii cate 2-3 minute pe ambele parti sau pana cand capata o culoare frumos aramie. Se scot apoi si se pun pe un prosop de hartie ca sa se scurga surplusul de ulei.Se pot servi reci sau calzi, cu un sos dulceag de mango si portocale sau chiar cu sos teriyaki.

Adauga comentariu la reteta - Creveti crocanti cu cocos


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Supa de pasare cu fructe goji
Spaghetti cu zucchini si rosii
Paine cu seminte
Cirnati cu fenel
Vinete umplute
Drob de pui
Tarta cu rucola
Prajitura Lia
Rulouri din piept de pui
Ciorba de miel
Tort de portocale
Paste uriase, umplute cu spanac si ricotta
Paste de spanac cu calamari si rosii
Salata de tortellini
Supa crema de ciuperci