
In ultima vreme, Denise, nu prea mai serveste niciun fel de animal.Pestele inca il adora.
..asa ca tot rasfoieste reviste culinare , si face cite o cruciulita mica in dreptul retetelor care ii plac si vrea sa le faca singura , sau impreuna cu mine(si daca nu are timp..sa i le fac eu :D )
La aceasta reteta, ne-am inspirat dintr-un reportaj foarte vechi despre Orient Express..(acolo era vorba de filet de vita..dar na :P )
Ingredientele si gramajele retetei sint pentru o portie.
- 2 filet de Rotbarsch/Redfish/Sebastes marinus
- 50 g dovlecel
- 50 g morcov
- 100 g cartof
- 2 linguri ulei de masline
- 2 linguri zeama de lamiie
- sare
- piper
- rozmarin uscat din risnita
Stropim pestele cu suc de lamiie, saram, piperam si lasam 10-15 minute la rece sa traga.
Intre timp pregatim legumele.
Taiem dovlecelul si morcovul bastonase subtiri, si le punem intr-o lingura de ulei la rumenit(neaparat intr-o tigaie teflonata!)
Le condimentam cu rozmarin uscat din risnita, dupa care le scoatem la racorit.
In aceeasi tigaie, punem feliile de cartof taiate subtire, la prajit.
Cind incep a se rumeni, adaugati 1 lingura de apa, si lasati pina scade, apoi intoarceti.
Daca nu-s destul de moi, repetati operatia cu lingura de apa.
Condimentati, sarati dupa plac.Pastrati la cald.
(in timp ce cartofii se prajesc, facem ruladele)
Impartim bastonasele de dovlecel si morcov in jumatate si le asezam la capatul filetului de peste.
Rulam.
Continuam sa gatim in aceeasi tigaie.
Adaugam inca o lingura de ulei, asezam ruladele si le prajim pe toate partile.
(Daca rulada nu este stabila, putem face asta cu un scobitor.
Nu este neaparat nevoie, e chiar foarte stabila si fara..dar depinde si de textura pestelui folosit)
Aranjam pe farfurie, si servim cu suc de lamiie.
< Anterior |
---|