Somon la cuptor cu sos alb

Somon la cuptor cu sos alb

5

Ne trebuie:

  • 4 bucati file de somon
  • 1 pahar vin alb sec
  • 1/2 ceasca smanatana
  • 1 lamaie
  • 1 lingura unt sau ulei de masline
  • sare, piper sau condimente pentru peste
  • 2-3 linguri capere marinate
  • patrunjel verde


 

Cum se face:

Intr-o tava rezistenta la foc si unsa cu putin ulei de masline sau unt se aseaza fileurile de somon in asa fel incat sa nu se suprapuna. Se condimenteaza si se stoarce zeama de la jumatate de lamaie.Se pune vinul intr-o cratita mica si se fierbe pana cand cantitatea se reduce la jumatate. Se adauga smantana si se fierbe usor pana cand amestecul capata consistenta unui sos. Se condimenteaza, se adauga zeama de la cealalta jumatate de lamaie, patrunjelul verde tocat marunt si caperele si se amesteca bine. In cazul in care sosul este mai subtire se fierbe, amestecand constant, pana cand ajunge la consistenta dorita. Daca sosul este prea gros si/ sau separat se adauga putina apa si se amesteca bine. Se opreste focul si se toarna sosul peste peste.Se acopera tava cu folie si se pune la cuptor 40 minute la 375 grade F.L-am servit cu orez si salata de rosii. A iesit foarte fraged si gustos.

Adauga comentariu la reteta - Somon la cuptor cu sos alb


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Compot de rubarba
Pateuri
Chec aperitiv,stelute si braduti
Supa de gulii
Salata de fasole cu ton
Placinta cu branza sarata
Inghetata prajita
Batoane de cereale
Tort de ciocolata cu crema de cocos
Saratele
Kisir -  salata de griu
Supa gulas
Aripi de curcan tandoori
Butternut umplut
Inghetata de nectarine si caise