Somon la cuptor cu sos alb

Somon la cuptor cu sos alb

5

Ne trebuie:

  • 4 bucati file de somon
  • 1 pahar vin alb sec
  • 1/2 ceasca smanatana
  • 1 lamaie
  • 1 lingura unt sau ulei de masline
  • sare, piper sau condimente pentru peste
  • 2-3 linguri capere marinate
  • patrunjel verde


 

Cum se face:

Intr-o tava rezistenta la foc si unsa cu putin ulei de masline sau unt se aseaza fileurile de somon in asa fel incat sa nu se suprapuna. Se condimenteaza si se stoarce zeama de la jumatate de lamaie.Se pune vinul intr-o cratita mica si se fierbe pana cand cantitatea se reduce la jumatate. Se adauga smantana si se fierbe usor pana cand amestecul capata consistenta unui sos. Se condimenteaza, se adauga zeama de la cealalta jumatate de lamaie, patrunjelul verde tocat marunt si caperele si se amesteca bine. In cazul in care sosul este mai subtire se fierbe, amestecand constant, pana cand ajunge la consistenta dorita. Daca sosul este prea gros si/ sau separat se adauga putina apa si se amesteca bine. Se opreste focul si se toarna sosul peste peste.Se acopera tava cu folie si se pune la cuptor 40 minute la 375 grade F.L-am servit cu orez si salata de rosii. A iesit foarte fraged si gustos.

Adauga comentariu la reteta - Somon la cuptor cu sos alb


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Rosii umplute cu orez
Somon salbatic in sos de vin cu marar
Supa-crema de broccoli
Somon salbatic cu crusta de brinza
Inghetata prajita
Prajitura cu tofu si ciocolata
Chocolate Gugelhupf
Prajitura cu mere caramel
Pateuri umplute cu sunca
Supa de coada de bou (Ochsenschwanzsuppe)
Manti
Cupola ninsa cu ciocolata
Kisir -  salata de griu
Frigarui de pui
Pogacsa