
Ingrediente pt. somonul la gratar:
- 4 cotlete proaspete de somon
- sare si piper dupa gust

Cotletele de somon se spala, se zvinta cu hirtie absorbanta si se condimenteaza pe ambele parti cu sare si piper. Gratarul bine incins se unge cu putina grasime de la baconul prajit, iar apoi se pun la fript cotletele de somon lasindu-le 2' pe fiecare parte.

Ingrediente pt. salata:
- 2 morcovi rasi
- 1 mar ras
- 1 Lg zeama de lamiie
- 1 lg zahar
- 2 Lg ulei de masline/floarea-soarelui
- 1 Lg patrunjel verde tocat
- sare si piper dupa gust
Se amesteca ingredientele si se da salata la frigider pina cind sint gata pireul si cotletele de somon.

Ingrediente pt. pireul de cartofi cu bacon:
- 8 felii subtiri de bacon
- 8-10 cartofi potrivit de mari
- 1 Lg de unt
- 2 dl lapte caldut
- sare si piper dupa gust
Cartofii se curata de coaja si se taie in cubulete. Se pun intr-o cratita cu apa si se fierb pina se inmoaie cartofii (15-20'). Apoi se scurg de apa, se zdrobesc cu o furculita, se adauga untul, condimentele si laptele treptat amestecindu-se pina se obtine un pireu de cartofi de consistenta dorita. In timp ce fierb cartofii, se taie cu o foarfeca feliile de bacon in bucatele mici si se prajesc intr-o tigaie. Se pun pe o hirtie absorbanta pt. a pierde putin din excesul de grasime, iar apoi se incorporeaza in pireul de cartofi. Grasimea din tigaie se pastreaza pt. unsul gratarului incins.
Cotletele de somon facute la gratar se servesc imediat linga o salata de morcovi cu mar si pe un pat de pireu de cartofi cu bacon.

Pofta mare !
< Anterior | Urmator > |
---|