Somon salbatic cu crusta de brinza

Reteta culinara » Retete Culinare cu Imagini » Mancaruri cu peste - imagini » Somon salbatic cu crusta de brinza

Somon salbatic cu crusta de brinza

somoncrusta_brinza_8

Am avut un somon salbatic tare aratos,si pentru ca am scos doua fileuri asa mari si frumoase,l-am pregatit in doua feluri.

  • 1 somon salbatic(dupa curatare a cintarit putin peste 1 kg)
  • 1 lamiie
  • sare
  • piper
  • usturoi uscat din risnita
  • 1-2 linguri ulei


Crusta de brinza cu marar:


  •  200 g brinza cremoasa (Exquisa sau Philadephia)
  • 1 lingura pesmet
  • 1 lingurita plina mustar
  • 1 ceapa mica
  • 1 legatura marar
  • sare
  • piper

Tocam ceapa cu mararul in bender,dupa care le amestcam cu brinza,mustarul,condimentele si pesmetul.

Crusta de brinza mediteraneana:


  • 200 g brinza cremoasa (Exquisa sau Philadephia)
  • 1/2 ardei gras rosu
  • 5-6 bucati de rosii uscate(din ulei)
  • 1 legatura de busuioc
  • 1 ceapa rosie
  • 1 lingura pesmet
  • sare
  • piper
  • chili (fac.)

somoncrusta_brinza_7


Tocam ceapa,ardeiul,rosiile uscate si busuiocul in blender,apoi le amestecam cu brinza,pesmetul si condimentam cu sare si piper.
Curatam si spalam somonul,indepartam capul,coada,si il taiem in jumatate pe lungime.Cu o penseta scoatem oasele.Trecem cu degetele peste fileul ramas,sa ne asiguram ca nu am uitat vreun os.Trecem fileurile printr-un jet de apa rece,apoi le tapetam cu hirtie de bucatarie.Le stropim din abundenta cu lamiie,saram,piperam si condimentam dupa gust.Eu am pus si un strat subtire de usturoi uscat din risnita(pe ambele parti).Asezam fileurile de somon pe partea cu pielea,intr-o tava pensulata cu ceva ulei.Acoperim fileurile cu pasta,si dam tava in cuptorul preincalzit la 200 °C,pe sina din mijloc,timp de 25 minute.


L-am servit cu morcovi si cartofi fierti in steamer si sos de piper verde.

 

Adauga comentariu la reteta - Somon salbatic cu crusta de brinza


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Ciocanele de pui cu varza
Quark-brinza cremoasa acrisoara
Tort de nuci
Palet de dames
Chiftelute din orez
Spaghetti cu pesto si fasole verde
Tarta cu brinza si zmeura
Legume umplute
Batoane de cereale
Pasca cu branza dulce
Gratin de paste si peste, cu bezea
Melitzanosalata Agioritiki
Clatite umplute cu salata de pui si avocado
Fettuccine cu ton si rosii
Somon la gratar