Somon salbatic cu crusta de brinza

Reteta culinara » Retete Culinare cu Imagini » Mancaruri cu peste - imagini » Somon salbatic cu crusta de brinza

Somon salbatic cu crusta de brinza

somoncrusta_brinza_8

Am avut un somon salbatic tare aratos,si pentru ca am scos doua fileuri asa mari si frumoase,l-am pregatit in doua feluri.

  • 1 somon salbatic(dupa curatare a cintarit putin peste 1 kg)
  • 1 lamiie
  • sare
  • piper
  • usturoi uscat din risnita
  • 1-2 linguri ulei


Crusta de brinza cu marar:


  •  200 g brinza cremoasa (Exquisa sau Philadephia)
  • 1 lingura pesmet
  • 1 lingurita plina mustar
  • 1 ceapa mica
  • 1 legatura marar
  • sare
  • piper

Tocam ceapa cu mararul in bender,dupa care le amestcam cu brinza,mustarul,condimentele si pesmetul.

Crusta de brinza mediteraneana:


  • 200 g brinza cremoasa (Exquisa sau Philadephia)
  • 1/2 ardei gras rosu
  • 5-6 bucati de rosii uscate(din ulei)
  • 1 legatura de busuioc
  • 1 ceapa rosie
  • 1 lingura pesmet
  • sare
  • piper
  • chili (fac.)

somoncrusta_brinza_7


Tocam ceapa,ardeiul,rosiile uscate si busuiocul in blender,apoi le amestecam cu brinza,pesmetul si condimentam cu sare si piper.
Curatam si spalam somonul,indepartam capul,coada,si il taiem in jumatate pe lungime.Cu o penseta scoatem oasele.Trecem cu degetele peste fileul ramas,sa ne asiguram ca nu am uitat vreun os.Trecem fileurile printr-un jet de apa rece,apoi le tapetam cu hirtie de bucatarie.Le stropim din abundenta cu lamiie,saram,piperam si condimentam dupa gust.Eu am pus si un strat subtire de usturoi uscat din risnita(pe ambele parti).Asezam fileurile de somon pe partea cu pielea,intr-o tava pensulata cu ceva ulei.Acoperim fileurile cu pasta,si dam tava in cuptorul preincalzit la 200 °C,pe sina din mijloc,timp de 25 minute.


L-am servit cu morcovi si cartofi fierti in steamer si sos de piper verde.

 

Adauga comentariu la reteta - Somon salbatic cu crusta de brinza


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Chiftelute din orez
Tort de ciocolata cu crema de cocos
Chutney de prune si ardei
Cornuri cu unt
Tarta sarata din frunze de conopida
Muffins cu spanac
Rulade de peste cu morcov si dovlecel
Crostoni cu miel
Chiftelute de calamari
Rulouri de vinete cu sunca si Roquefort
Friptura de porc cu sorici
Crutoane aromate
Turta dulce din piscoturi
Agliata Verde
Cartofi cu conopida si branza