O mincarica destul de taraneasca care mie-mi place mult ca dealtfel tot ce este cu somon
- -600 g somon filetat (wild)
- -400 ml supa de legume
- -200 ml vin alb
- -100 ml smintina subtire de frisca(neindulcita)
- -1 lingura marar tocat
- -1 lingura faina
- -2 catei de usturoi
- -1/2 ceapa
- -1/2 lamiie
- -ulei de masline
- -sare
- -piper
Jumateatea de ceapa si cei doi catei de usturoi, se prajesc scurt in ceva ulei de masline. Nu trebuie sa se rumeneasca, sunt doar pentru a da aroma uleiului.
Se adauga lingura de faina,se amesteca bine aproximativ un minutel, dupa care se stinge cu vin si supa.Se lasa la fiert pe foc mic , timp de 10 minute pentru a se evapora alcoolul. Se da focul la minim, se adauga mararul tocat si smintina, si se mai fierbe 1-2 minute.
Acoperim vasul, oprim focul, si pastram la cald
Somonul se stropeste cu lamiie.
Se lasa 1 minut pe fiecare parte,
apoi se pune cu grija (sa nu se rupa) in sosul fierbinte(nu mai trebuie fiert), si se lasa la odihna vreo 5-10 minute.
Am servit cu cartofi copti si pastai tinere de mazare, trase 1-2 minute, in ceva unt.
< Anterior | Urmator > |
---|