Avem nevoie de:
- vinete
- ulei
- o ceapa mica
- pesmet
- parmigiano
- sare
- piper
- pasat de rosii
Eu am avut si un cartofior fiert, care mi-a ramas de la painea cu cartofi si cum nimic nu se arunca, l-am folosit. Cine vrea poate sa mai adauge prosciutto. Eu fac cu ce am in casa de obicei. Umplutura se poate face in multe feluri, dupa gustul fiecaruia.
Am taiat vinetele in doua, pe lungime si le-am oparit in apa cu sare. Le-am lasat cam un sfert de ora.
Le-am scos,si le-am lasat la scurs. Cand s-au racit, le-am gaurit dar NU pana la coaja, scotand pulpa si dand forma unei barci. Pulpa am taiat-o marunt. Am taiat si ceapa marunt si am pus-o la calit. Am adaugat si pulpa, am sarat si piperat.
Am lasat un pic la racit si am adaugat pesmetul (cantitati la ochi) si parmigiano.
Am umplut barcutele si le-am pus intr-o tava cu pasat de rosii si 2-3 linguri de apa (in functie de cate barcute avem. Le-am dat la cuptor cam o jumatate de ora.
La cuptor.
Si rezultatul final. Se pot manca atat calde cat si reci.
< Anterior | Urmator > |
---|