Barcute de vinete

Barcute de vinete

Barcute_de_vinete_8

Avem nevoie de:

  • vinete
  • ulei
  • o ceapa mica
  • pesmet
  • parmigiano
  • sare
  • piper
  • pasat de rosii

Eu am avut si un cartofior fiert, care mi-a ramas de la painea cu cartofi si cum nimic nu se arunca, l-am folosit. Cine vrea poate sa mai adauge prosciutto. Eu fac cu ce am in casa de obicei. Umplutura se poate face in multe feluri, dupa gustul fiecaruia.

Am taiat vinetele in doua, pe lungime si le-am oparit in apa cu sare. Le-am lasat cam un sfert de ora.


Barcute_de_vinete_1

Barcute_de_vinete_2

Le-am scos,si le-am lasat la scurs. Cand s-au racit, le-am gaurit dar NU pana la coaja, scotand pulpa si dand forma unei barci. Pulpa am taiat-o marunt. Am taiat si ceapa marunt si am pus-o la calit. Am adaugat si pulpa, am sarat si piperat.


Barcute_de_vinete_3

Barcute_de_vinete_4

Am lasat un pic la racit si am adaugat pesmetul (cantitati la ochi) si parmigiano.

Barcute_de_vinete_5

Am umplut barcutele si le-am pus intr-o tava cu pasat de rosii si 2-3 linguri de apa (in functie de cate barcute avem. Le-am dat la cuptor cam o jumatate de ora.

Barcute_de_vinete_6

La cuptor.

Barcute_de_vinete_7

Si rezultatul final. Se pot manca atat calde cat si reci.

Barcute_de_vinete_8

Barcute_de_vinete_9

Adauga comentariu la reteta - Barcute de vinete


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Risotto cu broccoli si kaiser
Supa din trei feluri de peste
Tort de ciocolata cu crema de cocos
Marmelada de zmeura
Vanilla Club
Pesto di rucola
Paine cu seminte
Parmigiana di melanzane
Pateu din ficat de porc
Rulada de somon afumat
Rulouri din piept de pui
Prajitura cu zmeura si pomelo
Tarta cu brinza si zmeura
Chisca cu hrisca - caltabos de Bucovina
Cirnati cu fenel