Pentru ca n-aveam inspiratie ieri, pentru cina, in afara de niste pulpe la cuptor.. am luat la rasfoit reviste, carti, sa incerc ceva nou. Asa ca am ales o reteta de aici:
Avem nevoie de urmatoarele:
- 600 de grame de cartofi
- 100 de grame de mozzarella (se poate foarte bine si cascaval sau orice de textura acestora)
- 30 grame de parmigiano
- 2 oua
- faina alba
- pesmet
- sare
- piper
- nucsoara
Cartofii se spala, se curata si se taie in cubulete mici si se pun la fiert. Se scurg bine de apa cand sunt fierti si se paseaza.
Se adauga parmigiano, un galbenus (albusul se pastreaza), sare, piper si nucsoara.
Se amesteca sa fie o pasta omogena.
Se ia apoi cu mana curata, compozitie, se face o "turtita" in mijlocul careia punem mozzarella si pe care o acoperim cu grija formand o biluta.
Faina, pesmetul si oul intreg batut cu albusul ramas se pun pe farfurii diverse.
Bilutele se dau prin faina, apoi prin ou batut, iar la sfarsit prin pesmet.
Se pun la prajit in ulei incins.
Se prajesc foarte repede se scot pe hartie absorbanta, dupa care sunt gata de servire, simple, cu sos, alaturi de ce vreti voi.
Sugestie de servire, cu un sos ce l-am facut dintr-o bucata de slaninuta afumata, pe care am taiat-o in cuburi mici si am pus-o intr-o tigaie, sa lase toata grasimea, am scurs bine, am adaugat peste smantana (jumatate smantana acra, ca la noi, jumatate din aceea lichida dulceaga, de la italieni) am condimentat si am adaugat marar din belsug. Au acompaniat niste pulpe de pui facute la cuptor, dar care nu apar in poze .
Sa aveti pofta. Se poate recicla un piure ramas de la o masa anteriora, sunt rapide, sunt bune si reci.
< Anterior | Urmator > |
---|