Chiftelute din orez

Reteta culinara » Retete mancaruri cu legume » Chiftelute din orez

Chiftelute din orez

Attached Image

 

Ingrediente:

orez
morcov
mazare verde
patrunjel proaspat
ou (fac.)
sare
piper
ulei

Fierbem orezul al dente in apa cu sare.
In ultimul minut de fiert,adaugam morcovul razuit.
Scurgem apa si adaugam o minuta de mazare proaspata.
(mazarica mea e din gradina,iar pastaile au fost de diferite marimi, de aceea boabele sint de ma mini pina la mari  )
Condimentam cu piper si sare, amestecam si lasam la racorit.

Attached Image


Oul l-am adaugat pentru gust,dar nu e nevoie.
Fara ou,chiftelutele se pot forma rotunjoare, cu ou maglavaisul devine mai moale,dar se poate si asa.
(Chestie de gust)

Attached Image

Le prajim in ulei incins,apoile lasam la scurs pe hirtie de bucatarie pentru a indeparta surplusul de ulei.

Attached Image

Sint foarte gustoase,destul de usoare.
Se pot servi asa,sau cu un sosulet,ca garnitura ...pe linga o salata verde.

Attached Image


 

Adauga comentariu la reteta - Chiftelute din orez


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Marmelada de zmeura
Rulada de ciuperci
Tiramisu
Pui la cuptor
Spaghetti Carbonara
Maultaschen cu sos de rosii
Tarta cu brinza si zmeura
Compot de rubarba
Prajitura cu mere si brinza
Bors de iarna cu afumatura
Brezel (covrigi nemtesti)
Ardei copti pane
Tort din alune de copac
Muffins cu dovleac(Butternut)
Schichttorte  Baumkuchen