O reteta delicioasa, foarte usoara in calorii si de realizat :)
4 dovlecei/aprox. 1 kg
250 ml iaurt
50 ml ulei de masline
1 mina de mozzarella uscata
pesmet
sare
usturoi uscat din risnita
piper
marar uscat
marar proaspat
Am curatat dovleceii doar partial,adica in dungi si i-am presarat cu sare.I-am lasat asa vreun sfert de ora.
Am pregatit pesmetul si brinza razuita
(mai bine o dati pe ochiurile mici ale razatorii,nu ca mine pe alea mari )
Iaurtul l-am amestecat cu usturoi uscat din risnita, sare, piper, marar uscat si marar proaspat
(as fi pus doar proaspat,dar in gradina de acasa nu mai am, si la cealalta nu mai aveam timp sa ajung)
Am dat dovleceii prin acest iaurt, apoi prin amestecul de pesmet si mozzarella uscata,
dupa care i-am asezat pe o tava cu hirtie de copt. La cuptor,au stat vreo 25 de minute la 190-200 °C
I-am servit cu un sosulet gen tzatziki facut din:iaurt, ulei de masline, sare, marar tocat, usturoi proaspat
si castravete de gradina taiat cubulete.
Sint foarte crocanti in exterior si moi/suculenti in interior.
Peste a doua portie,am spray-at dovleceii cu ulei de masline
(inainte de a-i baga la cuptor)
Am pregatit pesmetul si brinza razuita
(mai bine o dati pe ochiurile mici ale razatorii,nu ca mine pe alea mari )
Iaurtul l-am amestecat cu usturoi uscat din risnita, sare, piper, marar uscat si marar proaspat
(as fi pus doar proaspat,dar in gradina de acasa nu mai am, si la cealalta nu mai aveam timp sa ajung)
Am dat dovleceii prin acest iaurt, apoi prin amestecul de pesmet si mozzarella uscata,
dupa care i-am asezat pe o tava cu hirtie de copt. La cuptor,au stat vreo 25 de minute la 190-200 °C
I-am servit cu un sosulet gen tzatziki facut din:iaurt, ulei de masline, sare, marar tocat, usturoi proaspat
si castravete de gradina taiat cubulete.
Sint foarte crocanti in exterior si moi/suculenti in interior.
Peste a doua portie,am spray-at dovleceii cu ulei de masline
(inainte de a-i baga la cuptor)
< Anterior | Urmator > |
---|