Ingrediente:
- 200 g orez
- 3 morcovi
- 4 echalote(cepe mai mici si lunguiete)
- 3 jumatati de ardei gras colorat(rosu,galben,verde)
- 1 lingura marar tocat(sau alta verdeata)
- 2 cani cu apa,aproximativ
- 300-400 ml bulion de rosii
- ulei
- sare
- piper
Curatam si tocam legumele mai grob,le punem la rumenit (pina ceapa devine transparenta)in ceva ulei.
Adaugam orezul,amestecam.
Mai lasam 2-3 minute pe foc lejer.
Adaugam orezul,amestecam.
Mai lasam 2-3 minute pe foc lejer.

Saram,piperam,adaugam mararul.
Turnam apa fierbinte,cit sa cuprinda legumele si orezul.
Acoperim si lasam pe foc,pina orezul este aproape fiert.
Adaugam bulionul de rosii,amestecam,si mai lasam la fiert pe foc domol,
pina se leaga sosul cu orezul si legumele.
Se serveste cald sau rece.
< Anterior | Urmator > |
---|