Ingrediente:
- foi de placinta (phylo)
- porumb
- branza cu mucegai,cas iute,dupa preferinte
- iaurt de buna calitate
- optional putin chilli (fara samburi nu e iute deloc)
- putin parmezan
Se pregatesc foile de placinta (pt 5 portii babane trebuiesc 10 foi),si se acopera cu un prosop umed pentru putin timp.Se taie stiuletul pentru a scoate boabele de porumb(sau folositi congelat,dar sa fie f bine uscat intr-un prosop)Branza se face bucatele si se amesteca cu porumbul boabe.Si se adauga si iaurt atat cat sa omogenizati compozitia.Puneti si cateva aschii de parmezan,(optional),Se taie foile de placinta pe latime,si obtinem astfel 20 foi.Se iau cate 4 foi ,inainte de le suprapune ,ungeti cu putin ulei,doar cat sa se lipesca intre ele,putin la colturi si la mijloc.Se pune pe mijloc umplutura destul de generos,poate 2 linguri mari.Se strang bine ,dar usor(sa nu pocneasca),ca pe-o pusculita si nu se ung deasupra cu nimic,Si se pun in cuptorul incins (200 gr Celsius),pt aproape 20 min,nu trebuie sa fie arse,doar usor bronzate.
< Anterior | Urmator > |
---|