Se vede ca a inceput sezonul legumelor proaspete.
Ieri am facut mincarica asta.
Ingrediente:
- 4 dovlecei
- 10 rosii
- o legatura busuioc
- 1 ceapa
- 250 g mozzarella
- pecorino romano razuit
- sare
- piper
- 1 lingura ulei de masline
- 3-4 linguri ulei de floarea soarelui
Se curata rosiile de pielita desupra unui castron,pentru a nu pierde sucul.(erau foarte zemoase)Dovleceii se spala si se taie pe lung in functie de grosime,in 4-6 bucati si se sareaza.Se rumenesc dovleceii,in ceva ulei de floarea soarelui,apoi se pun pe un servet de hirtie la scurs.(dovleceii nu trag mult ulei,si nici nu este nevoie de mult ulei la prajit,daca operatia se face intr-o tigaie antiaderenta si foc iute)Se feliaza 6-7 rosii.Intr-o tigaie se caleste o ceapa tocata in putin ulei de masline pina devine transparenta.Se adauga 3-4 rosii taiate bucati,se adauga sucul din castron,busuiocul tocat,se sareaza si pipereaza,si se lasa sa fiarba 5-10 minute,dupa care se macina totul cu mixerul vertical pina se formeaza un sosulet.Se aseaza dovleceii intr-o forma termorezistenta,peste se toarna o parte din sosulet,iar deasupra se presara o minuta de pecorino razuit.Peste pecorino se formeaza un strat de rosii si felii de mozzarella.Se repeta toate straturile inca odata.Cine doreste incheie cu un strat de pecorino.Se da in cuptorul preincalzit la 200 °C,pina se rumeneste dupa plac/30-35 minute.
< Anterior | Urmator > |
---|