Quinoa este numele unei cereale arhaice, originare din America de Sud, unde cre?te la mari altitudini (si la 4000 de m!). Boabele mici, relativ rotunde, de culoare alb-cenusiu-galbui, sunt foarte de hranitoare si foarte sanatoase, bogate în proteine si, evident, lipsite de colesterol.
Numita de catre incasi chisaya mama (mama tuturor cerealelor), quinoa a fost adusa pe continentul european de catre colonistii spanioli, care o numeau hrana pentru indieni.Popularitatea quinoa este de data recenta si se datoreaza studiilor efectuate pe boabele de quinoa care au scos în evidenta calitatile ei: foarte hranitoare, benefica pentru sanatatea umana – in special pentru rinichi si problemele sistemului circulator cauzate de colesterolul crescut, etc.
Si acum ca am spus doua vorbe despre ea sa trecem la reteta propriu zisa.Reteta am luat-o de pe GialloZafferano.
Avem nevoie de
- 200 gr quinoa
- o ceapa rosie
- 70 gr - ardei gras rosu
- 70 gr - ardei gras galben
- 100 gr - ciuperci champignion
- 100 gr - zucchini
- sare
- ulei masline
Punem quinoa la fiert in 400 ml apa rece cand incepe sa fierba dam mai incet focul.Lasam sa fiarba 15 min.Se da intr-o parte si se lasa sa scada apa.
Legumele le taiem bucatele intr-o tigaie punem uleiul si calim ceapa usor adaugam ardeiisi lasam 3-4 minute si adaugam zucchini lasam sa se faca aprox 5 minute si adugam ciupercile.Dupa 3-4 minute oprim focul si adaugam quinoa care intre timp a absorbit apa ce mai ramasese se amesteca cu legumele si se condimenteaza.Merge simplu mancat sau ca si garnitura .
< Anterior | Urmator > |
---|