Quinoa cu legume

Quinoa cu legume

6

Quinoa este numele unei cereale arhaice, originare din America de Sud, unde cre?te la mari altitudini (si la 4000 de m!). Boabele mici, relativ rotunde, de culoare alb-cenusiu-galbui, sunt foarte de hranitoare si foarte sanatoase, bogate în proteine si, evident, lipsite de colesterol.
Numita de catre incasi chisaya mama (mama tuturor cerealelor), quinoa a fost adusa pe continentul european de catre colonistii spanioli, care o numeau hrana pentru indieni.Popularitatea quinoa este de data recenta si se datoreaza studiilor efectuate pe boabele de quinoa care au scos în evidenta calitatile ei: foarte hranitoare, benefica pentru sanatatea umana – in special pentru rinichi si problemele sistemului circulator cauzate de colesterolul crescut, etc.
Si acum ca am spus doua vorbe despre ea sa trecem la reteta propriu zisa.Reteta am luat-o de pe GialloZafferano.

Avem nevoie de

  • 200 gr quinoa
  • o ceapa rosie
  • 70 gr - ardei gras rosu
  • 70 gr - ardei gras galben
  • 100 gr - ciuperci champignion
  • 100 gr - zucchini
  • sare
  • ulei masline

 

Punem quinoa la fiert in 400 ml apa rece cand incepe sa fierba dam mai incet focul.Lasam sa fiarba 15 min.Se da intr-o parte si se lasa sa scada apa.
Legumele le taiem bucatele intr-o tigaie punem uleiul si calim ceapa usor adaugam ardeiisi lasam 3-4 minute si adaugam zucchini lasam sa se faca aprox 5 minute si adugam ciupercile.Dupa 3-4 minute oprim focul si adaugam quinoa care intre timp a absorbit apa ce mai ramasese se amesteca cu legumele si se condimenteaza.Merge simplu mancat sau ca si garnitura .

Adauga comentariu la reteta - Quinoa cu legume


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Somon in foietaj cu Sabayon de hrean
Risotto cu broccoli si kaiser
Tort de ciuperci
Biscuiti cu Nutella
Somon la gratar
Batoane de cereale
Supa de dovleac cu gorgonzola
Chutney de prune
Bruschette cu dovlecei
Ardei umpluti II
Caracatita in ulei
Tortelete cu crema Toffee
Prajitura  cu mac
Bruschette cu legume si tofu
Pogacele cu jumeri