Eu am umplut si doua jumatati de ardei gras rosu.
Ingrediente:
- 6 rosii
- 1 ardei gras mare
- 1 ceapa
- 200 g orez cu bob lung
- 150 ml vin alb
- 2 cani supa/sau apa fierbinte
- 1 mana de busuioc/frunze
- 125 g mozzarella
- 50 g cascaval
- sare
- piper
- ulei de masline
- cateva masline tocate(facultativ)
Â
Calim ceapa tocata in ceva ulei de masline pana devine transparenta.
Adaugam orezul,amestecam si lasam putin la rumenit,dupa care stingem cu vin.
Dupa ce s-a evaporat vinul,stingem din nou cu supa/apa fierbinte, si adaugam busuiocul tocat grob.
In timp ce orezul fierbe,pregatim legumele. Le taiem in jumatate,curatam de semintele.
Cand orezul este pe jumatate fiert,il tragem deoparte si-l lasam la racorit.
Adaugam mozzarella si cascavalul taiat bucatele.Amestecam.
Umplem legumele,pe care le asezam intr-un vas termorezistent.
Le stropim cu putin ulei de masline,si le dam in cuptorul rece,fixat pe 200°C
Daca nu va place orezul rumenit deasupra,acoperiti legumele cu folie de aluminiu, sau eventual capacul vasului.
Â
< Anterior | Urmator > |
---|