Rosii umplute cu orez

Reteta culinara » Retete mancaruri cu legume » Rosii umplute cu orez

Rosii umplute cu orez

rosiiardei_9

Eu am umplut si doua jumatati de ardei gras rosu.

Ingrediente:

  • 6  rosii
  • 1 ardei gras mare
  • 1 ceapa
  • 200 g orez cu bob lung
  • 150 ml vin alb
  • 2 cani supa/sau apa fierbinte
  • 1 mana de busuioc/frunze
  • 125 g mozzarella
  • 50 g cascaval
  • sare
  • piper
  • ulei de masline
  • cateva masline tocate(facultativ)

 

Calim ceapa tocata in ceva ulei de masline pana devine transparenta.
Adaugam orezul,amestecam si lasam putin la rumenit,dupa care stingem cu vin.
Dupa ce s-a evaporat vinul,stingem din nou cu supa/apa fierbinte, si adaugam busuiocul tocat grob.
In timp ce orezul fierbe,pregatim legumele.  Le taiem in jumatate,curatam de semintele.
Cand orezul este pe jumatate fiert,il tragem deoparte si-l lasam la racorit.
Adaugam mozzarella si cascavalul taiat bucatele.Amestecam.
Umplem legumele,pe care le asezam intr-un vas termorezistent.
Le stropim cu putin ulei de masline,si le dam in cuptorul rece,fixat pe 200°C
Daca nu va place orezul rumenit deasupra,acoperiti legumele cu folie de aluminiu, sau eventual capacul vasului.

rosiiardei_8

 

Adauga comentariu la reteta - Rosii umplute cu orez


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Tarta cu rucola
Bulion de rosii
Confit de canard
Rulada de omleta
Pateuri rapide
Caviar de vinete
Tiramisu
Tort de nuci
Chec de carne
Tarta cu crème brûlé
Cotlete de vinete
Medalion de vinete
Tropical salad with coconut shrimps
Beef Bourguignon - Julia Child
Ciorba de miel