Rosii umplute cu orez

Reteta culinara » Retete mancaruri cu legume » Rosii umplute cu orez

Rosii umplute cu orez

rosiiardei_9

Eu am umplut si doua jumatati de ardei gras rosu.

Ingrediente:

  • 6  rosii
  • 1 ardei gras mare
  • 1 ceapa
  • 200 g orez cu bob lung
  • 150 ml vin alb
  • 2 cani supa/sau apa fierbinte
  • 1 mana de busuioc/frunze
  • 125 g mozzarella
  • 50 g cascaval
  • sare
  • piper
  • ulei de masline
  • cateva masline tocate(facultativ)

 

Calim ceapa tocata in ceva ulei de masline pana devine transparenta.
Adaugam orezul,amestecam si lasam putin la rumenit,dupa care stingem cu vin.
Dupa ce s-a evaporat vinul,stingem din nou cu supa/apa fierbinte, si adaugam busuiocul tocat grob.
In timp ce orezul fierbe,pregatim legumele.  Le taiem in jumatate,curatam de semintele.
Cand orezul este pe jumatate fiert,il tragem deoparte si-l lasam la racorit.
Adaugam mozzarella si cascavalul taiat bucatele.Amestecam.
Umplem legumele,pe care le asezam intr-un vas termorezistent.
Le stropim cu putin ulei de masline,si le dam in cuptorul rece,fixat pe 200┬░C
Daca nu va place orezul rumenit deasupra,acoperiti legumele cu folie de aluminiu, sau eventual capacul vasului.

rosiiardei_8

 

Adauga comentariu la reteta - Rosii umplute cu orez


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizeaz─â

Retete

Retete culinare cu imagini

Friptura aromata de porc
Painici cu busuioc
Dovlecei cu patrunjel si usturoi
Cirnati cu fenel
Lasagne cu spanac si branza chevre
Quinoa cu legume
Spinach and Feta Quesadilla
Pateuri rapide
Ardei umpluti,mai altfel
Rulada de somon afumat
Pulpe de rata cu bere si stafide
Friptura de curcan cu mere
Taameia
Chiftelute de urda in sos de rosii
Tarta cu vinete