Am facut sarmale fara carne de mai multe ori pana acum: fie cu ciuperci de munte (bureti), fie fara ciuperci. De obicei, pun ciuperci in loc de carne, hribii sunt cei mai buni, dar merg si galbiorii ori hulubitele. De aceasta data am uitat ca am hribi in congelator, asa ca le-am facut fara. Au iesit niste sarmale extraordinar de gustoase si fara ciuperci!
Am tocat o tigaie mare de ceapa, pe care am calit-o putin:
Am pus peste ceapa si cativa morcovi rasi, apoi am turnat cate-o cana de apa din cand in cand si am pus capacul. Cand s-au inmuiat legumele, le-am amestecat cu orezul umflat si cu niste legume puse la borcan asta toamna: rosii, ardei, conopida, morcovi, etc!
Peste compozitie am pus verdeturi (marar, patrunjel, leustean), dar si mirodenii (piper, cimbru, busuioc) si 2 linguri de bulion:
Am amestecat bine toate ingredientele si apoi am umplut foile de vita si cele de varza pregatite special pentru sarmale:
Le-am fiert la foc mic vreo ora si ceva, pana s-au inmuiat foile de varza si de vita de vie. Se servesc calde, cu smantana:
Cui nu-i place smantana, nu pune. Se pot servi si reci, ca nu-s cu carne si nu-s grase.
< Anterior | Urmator > |
---|