Sarmale fara carne

Reteta culinara » Retete mancaruri cu legume » Sarmale fara carne

Sarmale fara carne

Sarmale_fara_carne_5

Am facut sarmale fara carne de mai multe ori pana acum: fie cu ciuperci de munte (bureti), fie fara ciuperci. De obicei, pun ciuperci in loc de carne, hribii sunt cei mai buni, dar merg si galbiorii ori hulubitele. De aceasta data am uitat ca am hribi in congelator, asa ca le-am facut fara. Au iesit niste sarmale extraordinar de gustoase si fara ciuperci!


Am tocat o tigaie mare de ceapa, pe care am calit-o putin:

Sarmale_fara_carne_1

Am pus peste ceapa si cativa morcovi rasi, apoi am turnat cate-o cana de apa din cand in cand si am pus capacul. Cand s-au inmuiat legumele, le-am amestecat cu orezul umflat si cu niste legume puse la borcan asta toamna: rosii, ardei, conopida, morcovi, etc!

Sarmale_fara_carne_2

Peste compozitie am pus verdeturi (marar, patrunjel, leustean), dar si mirodenii (piper, cimbru, busuioc) si 2 linguri de bulion:

Sarmale_fara_carne_3

Am amestecat bine toate ingredientele si apoi am umplut foile de vita si cele de varza pregatite special pentru sarmale:

Sarmale_fara_carne_4

Le-am fiert la foc mic vreo ora si ceva, pana s-au inmuiat foile de varza si de vita de vie. Se servesc calde, cu smantana:

Sarmale_fara_carne_5

Cui nu-i place smantana, nu pune. Se pot servi si reci, ca nu-s cu carne si nu-s grase.

Adauga comentariu la reteta - Sarmale fara carne


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Rulada de pui
Supa gulas
Rulouri din piept de pui
Parmigiana di zucchine
Prajitura cu ciocolata, cocos si visine
Tarta cu crema de branza si zmeura
Creveti crocanti cu cocos
Cozonaci cu nuca si mac
Polos
Friptura de miel in slowcooker
Chec cu ficat
Tort de nuci
Banana Daiquiri
Vis de vara: Tort cu zmeura, ciocolata si frisca
Ciuperci umplute cu legume