Varza rosie cu mar

Reteta culinara » Retete mancaruri cu legume » Varza rosie cu mar

Varza rosie cu mar

9varza

Reteta asta de varza rosie,inBayern apreciata langa o rata/gasca coapta,sos, si galuste din paine sau cartofi,pe lînga o friptura de purcel,sau chiar vanat.Nu este o retata batuta-n cui,ci cam fiecare face dupa gust,zona,varsta.Unii o fac cu untura de gasca sau porc,ulei sau unt,iar condimentata este cu  cuisoare,foi de dafin,scortisoara,piper,chimen..etc..Unii folosesc doar 1-2 din aceste condimente,altii niciunul,iar altii pe toate deodata .Eu merg pe varianta parfumata-dulceaga.

Ingrediente:

 

  • 1 kg varza rosie
  • 1 ceapa rosie
  • 2 linguri unt
  • 2-3 mere
  • 1-2 linguri zahar
  • 200 ml apa
  • 2-3 cuisoare
  • o scoarta de scortisoara
  • 100 ml vin rosu(fac.)
  • otet de vin rosu
  • sare
  • piper


Tocam varza,sau o dam pe razatoare(eu o prefer mai grob taiata)
Ceapa o tocam maruntel si o caramelizam impreuna cu zaharul,in unt.
Adaugam varza tocata.O lasam 5-10 minute la dunstuit cu capac,invartind cand si cand.Merele eu le tai cubulete/bucatele,cine doreste le poate da pe razatoare..
Le adaugam la varza,impreuna cu cuisoarele si scortisoara,condimentam cu sare si piper.
Adaugam vinul.Nu e neaparat nevoie de vin,dar cu..e mai bun .
Nu uitati apa !
Lasam sa fiarba...cat de moale ne place sa fie varza.
Scurt timp inainte de fi fiarta varza,adaugam otet de vin rosu,dupa gust.
Se poate inlocui cu otet de mere.


Adauga comentariu la reteta - Varza rosie cu mar


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Salata Manager
Rulouri de vinete cu sunca si Roquefort
Paste uriase, umplute cu spanac si ricotta
Papanasi
Maultaschen cu sos de rosii
Cocktail-Totally Green
Lasagne cu spanac si branza chevre
Prajitura cu ciocolata, cocos si visine
Rulada de pui intreg
Poularde au vin (à la Jurassiene)
Supa de pui - rapida
Crap la cuptor (pe gratar)
Salata de tortellini
Rulada de omleta
Chec de carne