Am facut trei jumatati de vinete cu prosciutto cotto,si 3 jumatati fara,dupa reteta Adrianei.
Ambele variante sint excelente!
Ingrediente:
- 3 vinete
- 3 rosii
- 20 de masline
- 125 g cascaval ( Bergkäse,de ala puturos)
- ulei de masline
- sare
- 100 g prosciutto cotto(fac.)
Am taiat vinetele in jumatate,pe lungime.Le-am sarat si stropit cu ulei de masline,si le-am dat in cuptorul incins la 250°C pe sina de sus ,timp de 10 minute.Intre timp am depielitat & taiat bucati rosiile,si am taiat cascavalul cubulete.Vinetele coapte le-am scobit,iar pulpa am taiat-o grob cu un cutit si am impartit-o in jumatate.Cu o jumatate am umplut 3 jumatati de vinete,peste care am presarat cubulete de rosii,cascaval si putin oregano tocat .In cealalta jumatate din pulpa am amestecat sunca,taiata maruntel.Am dat tava din nou la cuptor,tot pe sina de sus,la 200 °C,si am lasat pina s-au rumenit dupa placul nostru.
< Anterior | Urmator > |
---|