Kisir - salata de griu

Reteta culinara » Retete salate » Kisir - salata de griu

Kisir - salata de griu

kisir

Ingrediente:

  • 1 cana griu Bulgur
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 lamiie si 1 lime, zeama
  • 2 morcovei- care se vor rade pe razatorea mica
  • citeva frunze de salata - de preferat romain sau iceberg
  • 1 legatura ceapa verde
  • 1 ½ legaturi de patrunjel verde
  • 4  linguri pline de bulion
  • 125 ml ulei de masline

Se pune la fiert 1 cana de apa, cind clocoteste se ia de pe foc, se adauga griul Bulgur, se acopera si se lasa la umflat, pina taiem legumele cubulete. Le punem peste griul umflat si racit si facem o emulsie din bulion, ulei masline si zeama de lamiie. Omogenizam cu totul si servim rece., simpla sau alaturi de friptura.

Sfat: regula generala e ca ingredientele umede - bulion, ulei si zeama de lamiie sa umple o cana, ca cea cu care am masurat bulgurul. Va predomina ce ii place mai mult fiecaruia: ulei, lamiie sau bulion.

 

Adauga comentariu la reteta - Kisir - salata de griu


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Inghetata de nectarine si caise
Supa de gulii
Saratele
Placinta  cu pui, spanac si branza
Tarte Flambée
Gnocchi cu spanac pe sos de rosii cu ciuperci
Drob de miel
Ardei umpluti cu legume
Cotlete de vinete
Paine cu seminte
Vanilla Club
Rulade de peste cu morcov si dovlecel
Friptura de miel in slowcooker
Tropical salad with coconut shrimps
Gugelhupf cu marmelada