Ingrediente:
- 1 cana griu Bulgur
- 1 ardei gras rosu
- 1 lamiie si 1 lime, zeama
- 2 morcovei- care se vor rade pe razatorea mica
- citeva frunze de salata - de preferat romain sau iceberg
- 1 legatura ceapa verde
- 1 ½ legaturi de patrunjel verde
- 4 linguri pline de bulion
- 125 ml ulei de masline
Se pune la fiert 1 cana de apa, cind clocoteste se ia de pe foc, se adauga griul Bulgur, se acopera si se lasa la umflat, pina taiem legumele cubulete. Le punem peste griul umflat si racit si facem o emulsie din bulion, ulei masline si zeama de lamiie. Omogenizam cu totul si servim rece., simpla sau alaturi de friptura.
Sfat: regula generala e ca ingredientele umede - bulion, ulei si zeama de lamiie sa umple o cana, ca cea cu care am masurat bulgurul. Va predomina ce ii place mai mult fiecaruia: ulei, lamiie sau bulion.
< Anterior | Urmator > |
---|