Kisir - salata de griu

Reteta culinara » Retete salate » Kisir - salata de griu

Kisir - salata de griu

kisir

Ingrediente:

  • 1 cana griu Bulgur
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 lamiie si 1 lime, zeama
  • 2 morcovei- care se vor rade pe razatorea mica
  • citeva frunze de salata - de preferat romain sau iceberg
  • 1 legatura ceapa verde
  • 1 ½ legaturi de patrunjel verde
  • 4  linguri pline de bulion
  • 125 ml ulei de masline

Se pune la fiert 1 cana de apa, cind clocoteste se ia de pe foc, se adauga griul Bulgur, se acopera si se lasa la umflat, pina taiem legumele cubulete. Le punem peste griul umflat si racit si facem o emulsie din bulion, ulei masline si zeama de lamiie. Omogenizam cu totul si servim rece., simpla sau alaturi de friptura.

Sfat: regula generala e ca ingredientele umede - bulion, ulei si zeama de lamiie sa umple o cana, ca cea cu care am masurat bulgurul. Va predomina ce ii place mai mult fiecaruia: ulei, lamiie sau bulion.

 

Adauga comentariu la reteta - Kisir - salata de griu


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Lasagne cu spanac si branza chevre
Sandwich Cake cu somon si spanac (Smörgåstårta)
Mancarica de gulas
Chec de carne
Pui la cuptor
Pogacele cu jumari
Spaghetti Carbonara
Vinete umplute
Bruschette cu dovlecei
Salata de vara cu mozzarella
Pasta de leustean
Oua tari cu sos
Caracatita in ulei
Supa Imperiala
Gratin de broccoli si conopida