Kisir - salata de griu

Reteta culinara » Retete salate » Kisir - salata de griu

Kisir - salata de griu

kisir

Ingrediente:

  • 1 cana griu Bulgur
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 lamiie si 1 lime, zeama
  • 2 morcovei- care se vor rade pe razatorea mica
  • citeva frunze de salata - de preferat romain sau iceberg
  • 1 legatura ceapa verde
  • 1 ½ legaturi de patrunjel verde
  • 4  linguri pline de bulion
  • 125 ml ulei de masline

Se pune la fiert 1 cana de apa, cind clocoteste se ia de pe foc, se adauga griul Bulgur, se acopera si se lasa la umflat, pina taiem legumele cubulete. Le punem peste griul umflat si racit si facem o emulsie din bulion, ulei masline si zeama de lamiie. Omogenizam cu totul si servim rece., simpla sau alaturi de friptura.

Sfat: regula generala e ca ingredientele umede - bulion, ulei si zeama de lamiie sa umple o cana, ca cea cu care am masurat bulgurul. Va predomina ce ii place mai mult fiecaruia: ulei, lamiie sau bulion.

 

Adauga comentariu la reteta - Kisir - salata de griu


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Salata de Boeuf
Chiftelute de calamari
Friptura de mistret
Aripi de curcan tandoori
Bulete din ciupercute
Poularde au vin (à la Jurassiene)
Pateuri
Chisca cu hrisca - caltabos de Bucovina
Crema de zahar ars
Prajitura  cu mac
Antricot cu sos de piper verde
Muschiulet de porc cu susan
Tort de nuci
Barcute de vinete
Placinta cu branza sarata