Ingrediente:
- 400 g fasole fiarta
- 2 doze de ton
- echalote/sau ceapa rosie
- rosioare
- sare
- piper
- ulei de masline
- otet balsamic
- patrunjel (facultativ)
Eu fierb fasolea totdeauna cu 1-2 morcovi, o bucata de telina si o radacina de patrunjel.
Înainte de fierbere, o las peste noapte la înmuiat.
Se adauga tonul (de preferat cel în ulei de masline, dar merge oricare).
Am pus 6 echalote violete, mai micute, pe care le-am taiat rondele.
Daca folositi ceapa mai mare, taiati-o solzisori.
Rosioarele le-am taiate pe jumatate si le-am adaugat împreuna cu trei frunzulite de patrunjel, asa de culoare.
Am facut un dressing din ulei de masline, otet balsamic, sare, piper si putina verdeata uscata din rîsnita apoi am adaugat la salata.
Am amestecat bine si am lasat sa traga, vreo jumatate de ora. Super-buna aceasta salata!!
POFTA BUNA !
< Anterior |
---|