Ingrediente:
- 200-250 g paste
- 500 g filet de peste(Seehecht)
- 3 oua
- pesmet
- 1 lingurita unt, pentru uns vasul
Sosul alb
- 1 lingura unt
- 1 ceapa rosie
- 1-2 linguri de faina
- lapte(cit de gros va place sosul)
- sare
- piper
- nucsoara
Vasul l-am uns cu unt,si tapetat cu pesmet.

Am pensulat fileurile de peste cu ceva ulei de masline,
si le-am condimentat cu sare, piper si verdeturi uscate din risnita.
Le-am pus pe gril,timp de 1 minut(grilul meu grileaza pe ambele parti deodata)
Dupa care le-am rupt bucati,si pastrat la cald timp de citeva minute.
Sosul alb
Ceapa taiata fin, se soteaza putin in unt, adaugam faina si amestecam bine.
Adaugam laptele, condimentam cu sare,piper si nucsoara dupa gust,
amestecam si lasam sa fiarba 2 minute, la foc mic/moderat.
Turnam sosul si galbenusurile putin batute, peste paste.
Punem si bucatelele de peste deasupra si amestecam cu grija.
Repartizam totul in vasul uns si tapetat cu pesmet.
Batem albusurile pina devin o spuma teapana.
O intindem peste paste, presaram pesmet si condimentam cu verdeturi uscate.
Dam vasul in cuptorul preincalzit la 200 °C,timp de aproximativ 25 minute.
Am servit cu salata de morcov si mar ras, cu un dressing de ulei ,
suc de lamiie si un strop de sare. S-a potrivit perfect cu pastele...spre surprinderea mea.
< Anterior | Urmator > |
---|