Manti

Manti

Tags:

1Manti

Manti sint paste mici, umplute cu carne tocata de oaie, insa, dupa unii istorici, reteta are radacini chineze.
Kayseri, oras situat in inima Anatoliei, e cunoscut ca si capitala manti-ilor caci, acolo au fost create mai mult de 20 de retete; deasemeni, bucatarii orasului executau manti atit de mici, incit puteau lua 36 de bucati intr-o lingura.

Ingrediente pentru foi

  • 300 gr faina
  • 40 gr unt
  • 20 ml ulei de masline
  • 50 ml apa
  • 1 ou
  • sare


-Ingredientele de aluat le framintam bine, pina se desprinde aluatul de pe miini si se poate forma o bila, pe care o lasam la rece timp de 45 minute.

Umplutura de carne

  • 200 grame de carne -vita si oaie (eu am pus vita si porc-250 g)
  • patrunjel
  • o jumatate de ceapa
  • 1 ou
  • sare si piper dupa gust


-Pentru umplutura de carne amestecam toate ingredientele, saram si piperam dupa gust.

Sosul de legume

  • 1 ceapa
  • 2 catei usturoi
  • 2 rosii
  • 3 ciuperci
  • 1 ardei rosu
  • ulei
  • sare
  • piper

-Sosul de legume merge la fel de simplu. Am tocat toate legumele si le-am calit in ceva ulei,apoi le-am "stins" cu 250 ml supa de oase si le-am lasat la scazut, pina s-a format un sos.

Sosul de iaurt


  • 250ml iaurt
  • 1 catel de usturoi


Amestecam iaurtul cu usturoi pisat.

Sosul iute (eu nu l-am facut)

  • 50gr unt
  • fulgi de ardei iute
  • ulei



Mai avem nevoie de aproximativ 500 ml supa de oase. Cea pe care am folosit-o eu a fost facuta din coada de bou si coaste de porc cu ceva legume)


Eu am impartit aluatul in doua(reteta originala prevede in 4), am intins foile,apoi am taiat un patrat, pe care apoi l-am impartit in patratele de aproximativ 4 x 4 cm
Pe fiecare patratel asezam o gramajoara din amestecul de carne.

Asezam pastele umplute îintr-un vas cu putin ulei

Untul il taiem cubulete si-l imprastiem peste paste.
Turnam supa de oase(250 ml) si dam in cuptorul preincalzit la 150-160°C, aproximativ 20 de minute.

Pentru a lipi marginile, le-am umezit cu degetul inmuiat in apa

Sosurile se pun peste paste, dupa ce le scoateti din cuptor!!!

Adauga comentariu la reteta - Manti


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Quark-brinza cremoasa acrisoara
Cheesecake cu rosii si busuioc
Omleta cu orez la cuptor
Paste uriase, umplute cu spanac si ricotta
Caramel Tiramisu
Bruschette cu dovlecei
Fursecuri fine cu nuci
Pesto rosso
Branza cu verdeturi
Gogosele din flori de dovleac
Kunefe (cataif)
Frigarui de pui
Piept de pui, la cuptor
Spirale cu Nutella
Tamagoyaki