Ingrediente:
- 350 g paste uriase
- 500 g spanac
- 250 g ricotta
- 100 g
- 1 ceapa mica,tocata
- 2 linguri ulei de masline
- 3 frunze salvie
- nucsoara
- sare
- piper
Sosul bechamel
- 1 lingura mare faina
- 1 lingura unt
- 800 ml lapte
- nucsoara
- piper
- sare
Se incinge untul intr-un vas,se adauga faina si se prajeste.Se stinge cu lapte si se fierbe pina se ingroasa.Se potriveste de sare,piper si nucsoara.Se fierbe spanacul un minut,se scurge bine de apa.Se rumeneste ceapa impreuna cu prosciutto si salvia.Se adauga spanacul si se amesteca.Se lasa la racit.Se amesteca ricotta si potriveste de sare si piper.Se fierb pastele foarte al dente.Eu am folosit pastele astea din Italia.Timpul de fierbere indicat pe pachet era de 20 minute,sau 18 al dente.Pentru ca pastele mele urmau sa fie umplute,si mai aveau de zacut in cuptor,le-am fiert 10 minute,apoi le-am scurs de apa.Le-am umplut,si repartizat intr-o forma termorezistenta.Am turnat sosul peste pastele umplute,si am dat tava in cuptorul preincalzit la 200 °C pe sina de jos,si am lasat pina s-au umflat pastele.Am presarat pecorino razuit deasupra,si le-am mai lasat in cuptorul oprit vreo 10 minute.
< Anterior | Urmator > |
---|