Reteta asta,am prins-o din zbor dintr-o emisiune de-a lui Jamie (Oliver's Twist),in timp ce adunam prin casa.Pentru ca mi-a ramas verdele pastailor si al busuiocului pe retina,am facut-o.
Pentru 3 portii,avem nevoie de:
250-300 g paste
2-3 catei de usturoi
1 lingura seminte de pin
50 g parmezan(eu am pus pecorino)
1 legatura busuioc proaspat
3 mînute de fasole verde/princess
1 cartof fiert/zdrobit
ulei de masline
sare de mare(eu am folosit sare roz de Himalaya)
piper
Preparam un pesto .
Usturoiul il pisam in mojar impreuna cu sarea.
Adaugam si semintele de pin,le strivim bine, apoi scoatem acest amestec din mojar.
Strivim bine si frunzele de busuioc.
Adaugam parmezanul(in cazul meu pecorino), si amestecul de usturoi cu seminte de pin,
dupa care adaugam uleiul de masline si amestecam bine.
Pastele se fierb in apa cu sare.
In momentul in care apa clocoteste,adaugam pastele , fasolea verde tocata grob si cartoful fiert zdrobit (asta ajuta la legarea sosului).
Cind pastle sint al dente se scurg de apa, dar se patreaza ceva din apa de la fiert(o canita)
Se adauga pesto peste paste, se amesteca.
Daca doriti ca pastele sa fie mai sosoase, lasati ceva mai multa apa(o cana mai marisoara),
si cind amestecati pesto cu pastele, mai adaugati 50 g de parmezan ras,
Pentru ca le-am facut cu pecorino ,sint destul de picante pentru fiica-mea, asa am ales varianta mai nesosoasa.
Usturoiul il pisam in mojar impreuna cu sarea.
Adaugam si semintele de pin,le strivim bine, apoi scoatem acest amestec din mojar.
Strivim bine si frunzele de busuioc.
Adaugam parmezanul(in cazul meu pecorino), si amestecul de usturoi cu seminte de pin,
dupa care adaugam uleiul de masline si amestecam bine.
Pastele se fierb in apa cu sare.
In momentul in care apa clocoteste,adaugam pastele , fasolea verde tocata grob si cartoful fiert zdrobit (asta ajuta la legarea sosului).
Cind pastle sint al dente se scurg de apa, dar se patreaza ceva din apa de la fiert(o canita)
Se adauga pesto peste paste, se amesteca.
Daca doriti ca pastele sa fie mai sosoase, lasati ceva mai multa apa(o cana mai marisoara),
si cind amestecati pesto cu pastele, mai adaugati 50 g de parmezan ras,
Pentru ca le-am facut cu pecorino ,sint destul de picante pentru fiica-mea, asa am ales varianta mai nesosoasa.
< Anterior |
---|