Reteta asta,am prins-o din zbor dintr-o emisiune de-a lui Jamie (Oliver's Twist),in timp ce adunam prin casa.Pentru ca mi-a ramas verdele pastailor si al busuiocului pe retina,am facut-o.
Pentru 3 portii,avem nevoie de:
250-300 g paste
2-3 catei de usturoi
1 lingura seminte de pin
50 g parmezan(eu am pus pecorino)
1 legatura busuioc proaspat
3 mînute de fasole verde/princess
1 cartof fiert/zdrobit
ulei de masline
sare de mare(eu am folosit sare roz de Himalaya)
piper
Preparam un pesto .
Usturoiul il pisam in mojar impreuna cu sarea.
![Photobucket](http://i164.photobucket.com/albums/u39/cherimoya001/Spaghetti/11.jpg)
Adaugam si semintele de pin,le strivim bine, apoi scoatem acest amestec din mojar.
![Photobucket](http://i164.photobucket.com/albums/u39/cherimoya001/Spaghetti/12.jpg)
Strivim bine si frunzele de busuioc.
![Photobucket](http://i164.photobucket.com/albums/u39/cherimoya001/Spaghetti/13.jpg)
Adaugam parmezanul(in cazul meu pecorino), si amestecul de usturoi cu seminte de pin,
![Photobucket](http://i164.photobucket.com/albums/u39/cherimoya001/Spaghetti/14.jpg)
dupa care adaugam uleiul de masline si amestecam bine.
![Photobucket](http://i164.photobucket.com/albums/u39/cherimoya001/Spaghetti/15.jpg)
Pastele se fierb in apa cu sare.
In momentul in care apa clocoteste,adaugam pastele , fasolea verde tocata grob si cartoful fiert zdrobit (asta ajuta la legarea sosului).
![Photobucket](http://i164.photobucket.com/albums/u39/cherimoya001/Spaghetti/16.jpg)
Cind pastle sint al dente se scurg de apa, dar se patreaza ceva din apa de la fiert(o canita)
Se adauga pesto peste paste, se amesteca.
![Photobucket](http://i164.photobucket.com/albums/u39/cherimoya001/Spaghetti/17.jpg)
Daca doriti ca pastele sa fie mai sosoase, lasati ceva mai multa apa(o cana mai marisoara),
si cind amestecati pesto cu pastele, mai adaugati 50 g de parmezan ras,
Pentru ca le-am facut cu pecorino ,sint destul de picante pentru fiica-mea, asa am ales varianta mai nesosoasa.
![Photobucket](http://i164.photobucket.com/albums/u39/cherimoya001/Spaghetti/18.jpg)
Usturoiul il pisam in mojar impreuna cu sarea.
![Photobucket](http://i164.photobucket.com/albums/u39/cherimoya001/Spaghetti/11.jpg)
Adaugam si semintele de pin,le strivim bine, apoi scoatem acest amestec din mojar.
![Photobucket](http://i164.photobucket.com/albums/u39/cherimoya001/Spaghetti/12.jpg)
Strivim bine si frunzele de busuioc.
![Photobucket](http://i164.photobucket.com/albums/u39/cherimoya001/Spaghetti/13.jpg)
Adaugam parmezanul(in cazul meu pecorino), si amestecul de usturoi cu seminte de pin,
![Photobucket](http://i164.photobucket.com/albums/u39/cherimoya001/Spaghetti/14.jpg)
dupa care adaugam uleiul de masline si amestecam bine.
![Photobucket](http://i164.photobucket.com/albums/u39/cherimoya001/Spaghetti/15.jpg)
Pastele se fierb in apa cu sare.
In momentul in care apa clocoteste,adaugam pastele , fasolea verde tocata grob si cartoful fiert zdrobit (asta ajuta la legarea sosului).
![Photobucket](http://i164.photobucket.com/albums/u39/cherimoya001/Spaghetti/16.jpg)
Cind pastle sint al dente se scurg de apa, dar se patreaza ceva din apa de la fiert(o canita)
Se adauga pesto peste paste, se amesteca.
![Photobucket](http://i164.photobucket.com/albums/u39/cherimoya001/Spaghetti/17.jpg)
Daca doriti ca pastele sa fie mai sosoase, lasati ceva mai multa apa(o cana mai marisoara),
si cind amestecati pesto cu pastele, mai adaugati 50 g de parmezan ras,
Pentru ca le-am facut cu pecorino ,sint destul de picante pentru fiica-mea, asa am ales varianta mai nesosoasa.
![Photobucket](http://i164.photobucket.com/albums/u39/cherimoya001/Spaghetti/18.jpg)
< Anterior |
---|