Ingrediente:
- 2 vinete de marime medie
2 catei mari de usturoi
2 doze mici de pomodori pelati
1 legatura mica busuioc proaspat
ulei de masline
piper
sare
Spalam vinetele si taiem felii cu coaja,din mijloc.
Capetele le curatam de coaja si le taiem cubulete(le folosim la sos)
Feliile le asezam pe o tava cu hirtie de copt,si le pensulam cu 2 linguri de ulei.
(Mai practic ar fi daca ati folosi un spray de ulei,dar merge bine si cu pensula)
Condimentam feliile cu sare.Eu am mai pus putin usturoi si rozmarin uscat,din risnita.
Dam tava in cuptorul neincalzit,dar fixat la 200°C pe cea mai inalta shina ,
si le lasam pina se rumenesc.Eu am folosit functiunea de grill a cuptorului.
Cind sint rumenite,le pastram la cald.
Intre timp,pregatim sosul.
Punem cubuletele de vinete cu 2-3 linguri de ulei la prajit.
Cind sint rumenite,adaugam rosiile depielitate si maruntite,
usturoiul pisat si busuiocul tocat grob.Condimentam cu sare si piper.
Lasam la fiert pe foc mediu,amestecam cind si cind.
Spaghetti se fierb dupa indicatiile de pe ambalaj/neaparat al dente.
Cind sint ferte,le scurgem si amestecam cu sosul.
Le servim cu felii de vinete grilate si pecorino razuit fin.
< Anterior | Urmator > |
---|