Tagliatelle cu ciuperci

Tagliatelle cu ciuperci

paste_cu_ciuperci_6

Ingrediente pentru aluatul de paste:

  • 100 g gris din griu dur
  • 200 g faina de griu
  • 3 oua
  • sare

Se amesteca toate ingredientele,si se framinta un aluat compact.Se formeaza o bila,se impacheteaza in folie transparenta,se lasa la odihna jumatate de ora.Se presara un start fin de faina pe masa de lucru,apoi se intinde aluatul o foaie subtire cu sucitorul,din care se taie teitei lati.Se presara faina peste teitei pentru a nu se lipi unul de celalalt,si se pun intr-un loc uscat/sau pe un prosop curat la odihna.


Ingrediente pentru sosul de ciuperci:

  • 500 g cuperci maro(Egerlinge)
  • 1 ceapa
  • 3-4 linguri ulei de masline
  • 150 ml vin alb
  • 1 lingura marar,tocat fin
  • 250 ml smintina de frisca
  • sare
  • piper


Se curata ciupercile,si se taie in functie de gustul fiecaruia.Se curata ceapa,se toaca si se prajeste impreuna cu ciupercile.Se adauga vinul,si se lasa 5-6 miute sa fiarba.Se condimenteaza cu sare si piper.Se adauga smintina si mararul,dupa care se mai lasa scurt la fiert.Se pastreaza cald.Se pun pastele la fiert in apa cu sare care clocoteste usor,si se fierb al dente 1-3 minute,dupa care se scurg bine.Se amesteca cu sosul si se servesc calde.

Adauga comentariu la reteta - Tagliatelle cu ciuperci


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Ardei umpluti,mai altfel
Prajitura de ciocolata
Tortulete de ciocolata cu mascarpone si zmeura
Chiftelute de urda in sos de rosii
Salata
Ardei umpluti II
Tort cu mere si nuci
Tort Krantz
Spaghetti Carbonara
Rata la cuptor
Tarta cu crema de branza si zmeura
Painici cu busuioc
Cartofi in crusta de mustar
Ciocolata
Kunefe (cataif)