Acest aluat picant eu il folosesc la tot felul de tarte mari, mici, biscuiti picanti/crackers/saratele.
Se taie frumos cu forme, sau cu cutitul.
- 300 g faina
- 150 g unt
- 50 g cascaval picant (Bergkäse)
- 1 ou
- 20-30 ml linguri smintina lichida(de frisca)
- sare de mare
- rozmarin si cimbru din risnita
Framintam un aluat din faina, unt, cascaval ras si sare.
Cind amestecul are un aspect "firmituros" .
adaugam oul ,smintina si verdeturile tocate, framintam bine.
Cind e destul de compact, se scoate din blender si se loveste de 6-7 ori cu el pe masa de lucru.(Nu se mai framinta)
Impachetam aluatul in folie transparenta, si-l dam la figider pentru jumatate de ora.
Intindem o foaie de aluat (rotunda/patrata/sau ce forma doriti).
Eu intind aluatul intre doua foi de hirtie de copt.
Se pot taia forme pentru biscuiti, crackers, tartine, tarte..pentru orice aveti nevoie de un aluat picant.
Asez biscuitii pe o tava cu hirtie de copt, ii dau in cuptorul preincalzit la 200 °C, pina devin aurii.
Cind amestecul are un aspect "firmituros" .
adaugam oul ,smintina si verdeturile tocate, framintam bine.
Cind e destul de compact, se scoate din blender si se loveste de 6-7 ori cu el pe masa de lucru.(Nu se mai framinta)
Impachetam aluatul in folie transparenta, si-l dam la figider pentru jumatate de ora.
Intindem o foaie de aluat (rotunda/patrata/sau ce forma doriti).
Eu intind aluatul intre doua foi de hirtie de copt.
Se pot taia forme pentru biscuiti, crackers, tartine, tarte..pentru orice aveti nevoie de un aluat picant.
Asez biscuitii pe o tava cu hirtie de copt, ii dau in cuptorul preincalzit la 200 °C, pina devin aurii.
< Anterior | Urmator > |
---|