Acest aluat picant eu il folosesc la tot felul de tarte mari, mici, biscuiti picanti/crackers/saratele.
Se taie frumos cu forme, sau cu cutitul.
- 300 g faina
- 150 g unt
- 50 g cascaval picant (Bergkäse)
- 1 ou
- 20-30 ml linguri smintina lichida(de frisca)
- sare de mare
- rozmarin si cimbru din risnita
Framintam un aluat din faina, unt, cascaval ras si sare.
![2Aluat_picant_pentru_tarte](images/stories/gallery/Aluat_picant_pentru_tarte_biscuiti/2Aluat_picant_pentru_tarte.jpg)
Cind amestecul are un aspect "firmituros" .
adaugam oul ,smintina si verdeturile tocate, framintam bine.
![3Aluat_picant_pentru_tarte](images/stories/gallery/Aluat_picant_pentru_tarte_biscuiti/3Aluat_picant_pentru_tarte.jpg)
Cind e destul de compact, se scoate din blender si se loveste de 6-7 ori cu el pe masa de lucru.(Nu se mai framinta)
Impachetam aluatul in folie transparenta, si-l dam la figider pentru jumatate de ora.
![4Aluat_picant_pentru_tarte](images/stories/gallery/Aluat_picant_pentru_tarte_biscuiti/4Aluat_picant_pentru_tarte.jpg)
Intindem o foaie de aluat (rotunda/patrata/sau ce forma doriti).
Eu intind aluatul intre doua foi de hirtie de copt.
![5Aluat_picant_pentru_tarte](images/stories/gallery/Aluat_picant_pentru_tarte_biscuiti/5Aluat_picant_pentru_tarte.jpg)
Se pot taia forme pentru biscuiti, crackers, tartine, tarte..pentru orice aveti nevoie de un aluat picant.
Asez biscuitii pe o tava cu hirtie de copt, ii dau in cuptorul preincalzit la 200 °C, pina devin aurii.
![2Aluat_picant_pentru_tarte](images/stories/gallery/Aluat_picant_pentru_tarte_biscuiti/2Aluat_picant_pentru_tarte.jpg)
Cind amestecul are un aspect "firmituros" .
adaugam oul ,smintina si verdeturile tocate, framintam bine.
![3Aluat_picant_pentru_tarte](images/stories/gallery/Aluat_picant_pentru_tarte_biscuiti/3Aluat_picant_pentru_tarte.jpg)
Cind e destul de compact, se scoate din blender si se loveste de 6-7 ori cu el pe masa de lucru.(Nu se mai framinta)
Impachetam aluatul in folie transparenta, si-l dam la figider pentru jumatate de ora.
![4Aluat_picant_pentru_tarte](images/stories/gallery/Aluat_picant_pentru_tarte_biscuiti/4Aluat_picant_pentru_tarte.jpg)
Intindem o foaie de aluat (rotunda/patrata/sau ce forma doriti).
Eu intind aluatul intre doua foi de hirtie de copt.
![5Aluat_picant_pentru_tarte](images/stories/gallery/Aluat_picant_pentru_tarte_biscuiti/5Aluat_picant_pentru_tarte.jpg)
Se pot taia forme pentru biscuiti, crackers, tartine, tarte..pentru orice aveti nevoie de un aluat picant.
Asez biscuitii pe o tava cu hirtie de copt, ii dau in cuptorul preincalzit la 200 °C, pina devin aurii.
![1Aluat_picant_pentru_tarte](images/stories/gallery/Aluat_picant_pentru_tarte_biscuiti/1Aluat_picant_pentru_tarte.jpg)
< Anterior | Urmator > |
---|