Aluat picant pentru tarte, biscuiti

Reteta culinara » Retete panificatie si patiserie » Aluat picant pentru tarte, biscuiti

Aluat picant pentru tarte, biscuiti

1Aluat_picant_pentru_tarte

Acest aluat picant eu il folosesc la tot felul de tarte mari, mici, biscuiti picanti/crackers/saratele.
Se taie frumos cu forme, sau cu cutitul.


Aici-Tarta cu Rucola-

  • 300 g faina
  • 150 g unt
  • 50 g cascaval picant (Bergkäse)
  • 1 ou
  • 20-30 ml linguri smintina lichida(de frisca)
  • sare de mare
  • rozmarin si cimbru din risnita



Framintam un aluat din faina, unt, cascaval ras si sare.


2Aluat_picant_pentru_tarte


Cind amestecul are un aspect  "firmituros" .
adaugam oul ,smintina si verdeturile tocate, framintam bine.


3Aluat_picant_pentru_tarte


Cind e destul de compact, se scoate din blender si se loveste de 6-7 ori cu el pe masa de lucru.(Nu se mai framinta)
Impachetam aluatul in folie transparenta, si-l dam la figider pentru jumatate de ora.


4Aluat_picant_pentru_tarte


Intindem o foaie de aluat (rotunda/patrata/sau ce forma doriti).
Eu intind aluatul intre doua foi de hirtie de copt.


5Aluat_picant_pentru_tarte


Se pot taia forme pentru biscuiti, crackers, tartine, tarte..pentru orice aveti nevoie de un aluat picant.
Asez biscuitii pe o tava cu hirtie de copt, ii dau in cuptorul preincalzit la 200 °C, pina devin aurii.
1Aluat_picant_pentru_tarte

Adauga comentariu la reteta - Aluat picant pentru tarte, biscuiti


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Vanilla Club
Pateuri
Tocanita de naut la cuptor
Maultaschen cu sos de rosii
Somloi Galuska
Crutoane aromate
Salsa cruda
Prajitura de ciocolata
Prajitura cu zmeura si pomelo
Tarta rustica cu piersici
Chifle umplute si mozzarella cu rosii la cuptor
Turta dulce din piscoturi
Prajitura parfumata cu caise si flori de lavanda
Crenvursti in aluat
Kunefe (cataif)