Chifle umplute si mozzarella cu rosii la cuptor

Reteta culinara » Retete panificatie si patiserie » Chifle umplute si mozzarella cu rosii la cuptor

Chifle umplute si mozzarella cu rosii la cuptor

Chifle_umplute_si_mozzarella_cu_rosii_la_cuptor_1

Chifle_umplute_si_mozzarella_cu_rosii_la_cuptor_2
 

- Servite cu mozzarella si rosii la cuptor -

Chifle_umplute_si_mozzarella_cu_rosii_la_cuptor_3

Aluatul

  •  325 g faina
  •  1/2 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • 1 ou
  • 130 ml sana (eu am pus Buttermilch)
  • 60 g unt topit
  • 1/2 cub drojdie (20 g), eu am pus jumatate pliculet drojdie uscata

Umplutura
Fiecare le poate umple
in functie de gust - kaiser, sunca, costita / bacon sau chiar cu branza (de consistenta Feta)

  • 200 g sunca din piept de pui
  • 1 ceapa rosie
  • 1 lingurita ulei de masline

Chifle_umplute_si_mozzarella_cu_rosii_la_cuptor_4

Eu am pus toate ingredientele in masina de piine. Bineinteles ca se poate framinta si cu mina, sau cu robotul. Aluatul este placut la framintat, e usor si pufos. Daca framintati cu mina sau robotul, lasati aluatul la crescut, pina isi dubleaza volumul.

Chifle_umplute_si_mozzarella_cu_rosii_la_cuptor_5

Intre timp se caleste putin ceapa tocata cu kaiserul / sunca si se lasa la racit.

Chifle_umplute_si_mozzarella_cu_rosii_la_cuptor_6

Se taie aluatul in 16 bucati. Eu l-am taiat in 12, pentru ca am vrut chiflele mai marisoare.

Chifle_umplute_si_mozzarella_cu_rosii_la_cuptor_7

Chifle_umplute_si_mozzarella_cu_rosii_la_cuptor_8

Aluatul e super. Se lucreaza foarte frumos, se taie fara probleme.

Chifle_umplute_si_mozzarella_cu_rosii_la_cuptor_9

Bucata de aluat se face plata, se umple.

Chifle_umplute_si_mozzarella_cu_rosii_la_cuptor_10

Chifle_umplute_si_mozzarella_cu_rosii_la_cuptor_11

Se lipeste aluatul deasupra.

Chifle_umplute_si_mozzarella_cu_rosii_la_cuptor_12

Daca folositi ceva mai gras ca umplutura, nu lipiti aluatul foarte tare. Cind creste se desface iar umplutura devine mai crocanta, la copt. Le mai lasati putin la crescut.

Chifle_umplute_si_mozzarella_cu_rosii_la_cuptor_13

Inainte de coacere, ungeti chiflele cu galbenus amestecat cu lapte (cine doreste poate presara diverse seminte deasupra), apoi le bagati in cuptorul incalzit in prealabil, la 200 °C. Am pus deasupra seminte de susan alb si negru si chimen.

Chifle_umplute_si_mozzarella_cu_rosii_la_cuptor_14

Chifle_umplute_si_mozzarella_cu_rosii_la_cuptor_15

Sunt exceptionale - moi, pufoase, gustoase!

Chifle_umplute_si_mozzarella_cu_rosii_la_cuptor_16

Chifle_umplute_si_mozzarella_cu_rosii_la_cuptor_17

 

- Mozzarela cu rosii, la cuptor -
Am feliat 4 bile de mozzarella (125 g / bucata), 4 rosii. Le-am asezat
intr-un vas termorezistent. Am facut un sosulet picant din busuioc, usturoi, ulei de masline, sare marina si piper, pe care l-am turnat peste feliile de rosii si mozzarella.

Chifle_umplute_si_mozzarella_cu_rosii_la_cuptor_18

Chifle_umplute_si_mozzarella_cu_rosii_la_cuptor_19

Am ridicat temperatura la 250°C si am lasat putin la rumenit.

Chifle_umplute_si_mozzarella_cu_rosii_la_cuptor_20

Am servit cu chifle si sunca din piept de pui... delicios!!

Chifle_umplute_si_mozzarella_cu_rosii_la_cuptor_21

Adauga comentariu la reteta - Chifle umplute si mozzarella cu rosii la cuptor


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Crostoni cu miel
Marmelada de zmeura
Brezel (covrigi nemtesti)
Somon salbatic in sos de vin cu marar
Aluat cu branza
Rulada de omleta
Saltimbocca alla romana
Supa de chimen
Supa de rosii
Tort de portocale
Spaghetti cu pesto si fasole verde
Rulada de somon afumat
Parmigiana di melanzane
Papanasi
Supa Imperiala