- Servite cu mozzarella si rosii la cuptor -
Aluatul
- 325 g faina
- 1/2 lingurita sare
- 1 lingurita zahar
- 1 ou
- 130 ml sana (eu am pus Buttermilch)
- 60 g unt topit
- 1/2 cub drojdie (20 g), eu am pus jumatate pliculet drojdie uscata
Umplutura
Fiecare le poate umple in functie de gust - kaiser, sunca, costita / bacon sau chiar cu branza (de consistenta Feta)
- 200 g sunca din piept de pui
- 1 ceapa rosie
- 1 lingurita ulei de masline
Eu am pus toate ingredientele in masina de piine. Bineinteles ca se poate framinta si cu mina, sau cu robotul. Aluatul este placut la framintat, e usor si pufos. Daca framintati cu mina sau robotul, lasati aluatul la crescut, pina isi dubleaza volumul.
Intre timp se caleste putin ceapa tocata cu kaiserul / sunca si se lasa la racit.
Se taie aluatul in 16 bucati. Eu l-am taiat in 12, pentru ca am vrut chiflele mai marisoare.
Aluatul e super. Se lucreaza foarte frumos, se taie fara probleme.
Bucata de aluat se face plata, se umple.
Se lipeste aluatul deasupra.
Daca folositi ceva mai gras ca umplutura, nu lipiti aluatul foarte tare. Cind creste se desface iar umplutura devine mai crocanta, la copt. Le mai lasati putin la crescut.
Inainte de coacere, ungeti chiflele cu galbenus amestecat cu lapte (cine doreste poate presara diverse seminte deasupra), apoi le bagati in cuptorul incalzit in prealabil, la 200 °C. Am pus deasupra seminte de susan alb si negru si chimen.
Sunt exceptionale - moi, pufoase, gustoase!
Â
- Mozzarela cu rosii, la cuptor -
Am feliat 4 bile de mozzarella (125 g / bucata), 4 rosii. Le-am asezat intr-un vas termorezistent. Am facut un sosulet picant din busuioc, usturoi, ulei de masline, sare marina si piper, pe care l-am turnat peste feliile de rosii si mozzarella.
Am ridicat temperatura la 250°C si am lasat putin la rumenit.
Am servit cu chifle si sunca din piept de pui... delicios!!
< Anterior | Urmator > |
---|