Covrigi

Covrigi

Tags:

01

O reteta foarte simpla:

1/3 cub de drojdie(24:3=8gr.),1cana de apa calduta(250 ml.),1 lingurita de sare,1 lingura de zahar,faina alba cat cuprinde(cam 500 gr.)1 lingura de ulei...

Din toate ingredientele am framantat un aluat mai tarisor,la urma am desprins de pe maini cu putin ulei,l-am izbit de vreo doua ori de masa,si l-am acoperit cu o folie si l-am dat la frigider 20 de minute.

02

Am facut covrigii (mie mi-au iesit 6 mari)

03

04

Am pus la fiert apa cu sare,cand clocoteste le dam drumul cate unul,sunt gata cand plutesc la suprafata,mai lasam 2 minute sa fiarba

05

Sii scoatem cu-o paleta direct pe gratarul de la cuptor,pe care l-am uns usor cu ulei. Presaram cu mac sau susan (eu nu prea mai aveam) si coacem in cuptorul bine incins, postand gratarul cu covrigii pe planul cel mai de jos (sub flacara).

Gata copti, iata si o sectiune:

06

POFTA BUNA !!

Aceasta reteta este preluata de  AICI !


Adauga comentariu la reteta - Covrigi


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Islere
Tarta sarata din frunze de conopida
Supa de portocale si crutoane aromtizate cu scortisoara
Fursecuri cu gem
Sandwich Cake cu somon si spanac (Smörgåstårta)
Paine pictata
Sarmale fara carne
Bulion de rosii
Baclavale traditionale
Ciuperci umplute cu legume
Pogacsa
Chiftelute de calamari
Schichttorte  Baumkuchen
Chec aperitiv,stelute si braduti
Ghiveci de orez cu legume