Ingrediente:
- 550 g faina
- 1 cub de drojdie
- 50 ml ulei
- 200 ml apa
- 70-80 ml iaurt
- sare
- zahar
- 50 ml apa calduta
Untul aromat:
- unt
- sare
- usturoi
- busuioc
Am pus faina in vasul robotului,am facut o adancitura nin care am pus drojdia frecata cu apa calduta si putin zahar.
Dupa vreo 10 minute,am adaugat sarea,dupa care am pornit robotul la cea mai mica viteza.Pe rand,am adugat uleiul,apa,si cate o lingurita de iaurt.
Cand amestecul s-a omogenizat cat de cat,am marit viteza robotului la 2 timp de 1 minut, apoi la 3-vreo 30 de secunde.Lasam la crescut aproximativ jumatate de ora, dupa care rasturnam aluatul pe planseta presarata cu un strat fin de faina si framantam putin. Eu am impartit aluatul in 8,si le-am dat painicilor forma lunguiata.
Le-am pus pe hartie de copt,si le-am mai lasat la crescut pana s-a incalzit cuptorul la 180°C In acest timp am pus in mojar 3 catei de usturoi,sare,si busuioc.
Am strivit totul,si am adaugat untul(vreo 120 g)care era deja de jumatate de ceas la temperatura camerei.Am amestecat bine.
Am despicat painicile pe mijloc cu un cutit dat prin faina,si am desfacut putin,asa incat sa fac un "minisantz" ,in care am pus amestecul de unt.
Am dat tava la cuptor,si le-am lasat pana s-au rumenit asa cum imi place.
Coaja are o textura super-crocanta ,si totodata faramicioasa de la untul care o "imbraca", iar miezul este foaaarte pufos si usor,datorita iaurtului.
< Anterior | Urmator > |
---|