Painici cu busuioc

Painici cu busuioc

pinici_7

Ingrediente:

  • 550 g faina
  • 1 cub de drojdie
  • 50 ml ulei
  • 200 ml apa
  • 70-80 ml iaurt
  • sare
  • zahar
  • 50 ml apa calduta


Untul aromat:

  • unt
  • sare
  • usturoi
  • busuioc




Am pus faina in vasul robotului,am facut o adancitura nin care am pus drojdia frecata cu apa calduta si putin zahar.
Dupa vreo 10 minute,am adaugat sarea,dupa care am pornit robotul la cea mai mica viteza.Pe rand,am adugat uleiul,apa,si cate o lingurita de iaurt.
Cand amestecul s-a omogenizat cat de cat,am marit viteza robotului la 2 timp de 1 minut, apoi la 3-vreo 30 de secunde.Lasam la crescut aproximativ jumatate de ora, dupa care rasturnam aluatul pe planseta presarata cu un strat fin de faina si framantam putin. Eu am impartit aluatul in 8,si le-am dat painicilor  forma lunguiata.
Le-am pus pe hartie de copt,si le-am mai lasat la crescut pana s-a incalzit cuptorul la 180°C In acest timp am pus in mojar 3 catei de usturoi,sare,si busuioc.
Am strivit totul,si am adaugat untul(vreo 120 g)care era deja de jumatate de ceas la temperatura camerei.Am amestecat bine.
Am despicat painicile pe mijloc cu un cutit dat prin faina,si am desfacut putin,asa incat sa fac un "minisantz" ,in care am pus amestecul de unt.
Am dat tava la cuptor,si le-am lasat pana s-au rumenit asa cum imi place.
Coaja are o textura super-crocanta ,si totodata faramicioasa de la untul care o "imbraca", iar miezul este foaaarte pufos si usor,datorita iaurtului.

Adauga comentariu la reteta - Painici cu busuioc


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Salam de caracatita
Tarta sarata din frunze de conopida
Spaghetti cu pesto si fasole verde
Medalion de vinete
Schichttorte  Baumkuchen
Spaghetti cu sos de vinete si rosii
Cranberry Muffins
Cornuri cu unt
Cozonac cu mac si alune de padure
Paste uriase, umplute cu spanac si ricotta
Fursecuri simple
Prajitura  cu mac
Carne de miel in stil mongolez
Sesame Chicken
Tiramisu de capsuni si cocos