Pate Brisee

Pate Brisee

Pte_Brise_6

Ingrediente:

  • 250 g faina
  • 125 g unt rece
  • 1 galbenus mic
  • 1 priza sare
  • 70 g apa rece


Auberginentarte__6


Se pune faina,untul,galbenusul,sarea si apa intr-un castron.Ingredientele se amesteca cu virfurile degetelor,pina obtinem o masa firimicioasa.Se framinta 2-3 minute cu podul palmei,apoi se formeaza o bila care se impacheteza in folie transparenta si se lasa in frigider 2 ore la odihna.ntre doua foi de hirtie de copt,se intinde o foaie groasa de 3-5 mm.Se imbraca o forma de tarta.Foaia se inteapa cu o furculita.Tarta o umpleti cu ce doriti.

Sau puteti decupa forme de fursecuri,biscuiti,saleuri,pe care le coaceti in cuptorul preincalzit la 190°C pina devin aurii.

Retete similare

Adauga comentariu la reteta - Pate Brisee


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Te-ar mai putea interesa si:

Retete culinare cu imagini

Chutney de prune si ardei
Supa de pui - rapida
Pate Brisee
Tort de nuci
Crema Toffee
Muffins cu usturoi si ierburi
Savarine
Tarte Flambée
Crema de zahar ars
Prajitura Latte Macchiato
Ciuperci umplute cu legume
Beef Bourguignon - Julia Child
Mancarica de gulas
Polos
Pasca cu branza dulce