Pate Brisee

Pate Brisee

Pte_Brise_6

Ingrediente:

  • 250 g faina
  • 125 g unt rece
  • 1 galbenus mic
  • 1 priza sare
  • 70 g apa rece


Auberginentarte__6


Se pune faina,untul,galbenusul,sarea si apa intr-un castron.Ingredientele se amesteca cu virfurile degetelor,pina obtinem o masa firimicioasa.Se framinta 2-3 minute cu podul palmei,apoi se formeaza o bila care se impacheteza in folie transparenta si se lasa in frigider 2 ore la odihna.ntre doua foi de hirtie de copt,se intinde o foaie groasa de 3-5 mm.Se imbraca o forma de tarta.Foaia se inteapa cu o furculita.Tarta o umpleti cu ce doriti.

Sau puteti decupa forme de fursecuri,biscuiti,saleuri,pe care le coaceti in cuptorul preincalzit la 190°C pina devin aurii.

Retete similare

Adauga comentariu la reteta - Pate Brisee


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Te-ar mai putea interesa si:

Retete culinare cu imagini

Bors de iarna cu afumatura
Ciorbita de pui si fasolica verde
Paine cu iaurt
Caracatita in ulei
Vis de vara: Tort cu zmeura, ciocolata si frisca
Sirop de citrice
Parmigiana di zucchine
Salata Manager
Salsa cruda
Bulete din ciupercute
Dulceata de grapefruit
Tort de nuci
Oua umplute
Piept de pui simplissime
Chocolate cheesecake