Pate Brisee

Pate Brisee

Pte_Brise_6

Ingrediente:

  • 250 g faina
  • 125 g unt rece
  • 1 galbenus mic
  • 1 priza sare
  • 70 g apa rece


Auberginentarte__6


Se pune faina,untul,galbenusul,sarea si apa intr-un castron.Ingredientele se amesteca cu virfurile degetelor,pina obtinem o masa firimicioasa.Se framinta 2-3 minute cu podul palmei,apoi se formeaza o bila care se impacheteza in folie transparenta si se lasa in frigider 2 ore la odihna.ntre doua foi de hirtie de copt,se intinde o foaie groasa de 3-5 mm.Se imbraca o forma de tarta.Foaia se inteapa cu o furculita.Tarta o umpleti cu ce doriti.

Sau puteti decupa forme de fursecuri,biscuiti,saleuri,pe care le coaceti in cuptorul preincalzit la 190°C pina devin aurii.

Retete similare

Adauga comentariu la reteta - Pate Brisee


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Te-ar mai putea interesa si:

Retete culinare cu imagini

Vegeta de casa
Chiftele din legume
Clatite umplute cu salata de pui si avocado
Mincarica de pipote
Pui umplut cu telina si morcovi
Placinta  cu pui, spanac si branza
Salata de ton cu ardei gras
Bruschette cu legume si tofu
Ciuperci umplute cu crema de broccoli
Snitel de vita cu crusta de ierburi aromate
Caviar de vinete
Paste de spanac cu calamari si rosii
Prajitura cu ciocolata, cocos si visine
Tarte Flambée
Muffins cu dovleac(Butternut)