Pate Brisee

Pate Brisee

Pte_Brise_6

Ingrediente:

  • 250 g faina
  • 125 g unt rece
  • 1 galbenus mic
  • 1 priza sare
  • 70 g apa rece


Auberginentarte__6


Se pune faina,untul,galbenusul,sarea si apa intr-un castron.Ingredientele se amesteca cu virfurile degetelor,pina obtinem o masa firimicioasa.Se framinta 2-3 minute cu podul palmei,apoi se formeaza o bila care se impacheteza in folie transparenta si se lasa in frigider 2 ore la odihna.ntre doua foi de hirtie de copt,se intinde o foaie groasa de 3-5 mm.Se imbraca o forma de tarta.Foaia se inteapa cu o furculita.Tarta o umpleti cu ce doriti.

Sau puteti decupa forme de fursecuri,biscuiti,saleuri,pe care le coaceti in cuptorul preincalzit la 190°C pina devin aurii.

Retete similare

Adauga comentariu la reteta - Pate Brisee


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Te-ar mai putea interesa si:

Retete culinare cu imagini

Somon salbatic cu crusta de brinza
Omleta cu orez la cuptor
Vis de vara: Tort cu zmeura, ciocolata si frisca
Placinta  cu pui, spanac si branza
Ciorba de salata
Quark-brinza cremoasa acrisoara
Gogosele din flori de dovleac
Ardei umpluti,mai altfel
Rulada de omleta
Cozonac
Galuste de dovlecei cu sos de sofran
Prajitura cu gutui si branza
Tort cu cafea si gem de zmeura
Gratin de broccoli si conopida
Supa din trei feluri de peste