Pate Brisee

Pate Brisee

Pte_Brise_6

Ingrediente:

  • 250 g faina
  • 125 g unt rece
  • 1 galbenus mic
  • 1 priza sare
  • 70 g apa rece


Auberginentarte__6


Se pune faina,untul,galbenusul,sarea si apa intr-un castron.Ingredientele se amesteca cu virfurile degetelor,pina obtinem o masa firimicioasa.Se framinta 2-3 minute cu podul palmei,apoi se formeaza o bila care se impacheteza in folie transparenta si se lasa in frigider 2 ore la odihna.ntre doua foi de hirtie de copt,se intinde o foaie groasa de 3-5 mm.Se imbraca o forma de tarta.Foaia se inteapa cu o furculita.Tarta o umpleti cu ce doriti.

Sau puteti decupa forme de fursecuri,biscuiti,saleuri,pe care le coaceti in cuptorul preincalzit la 190°C pina devin aurii.

Retete similare

Adauga comentariu la reteta - Pate Brisee


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Te-ar mai putea interesa si:

Retete culinare cu imagini

Paste gratinate cu rulouri din zucchini grilati
Pogacsa
Oua umplute
Tarta rustica cu piersici
Supa de coada de bou (Ochsenschwanzsuppe)
Chiftelute din orez
Butternut umplut
Chifle umplute si mozzarella cu rosii la cuptor
Chiftelute de calamari
Feta cu rosii uscate,in ulei
Inghetata de nectarine si caise
Tort Krantz
Ciocanele de pui cu varza
Tagliatelle cu ardei, seminte de pin si stafide
Salata de cartofi cu ton