Pogacsa

Pogacsa

Tags:

Pogacsa

Ingrediente:

 

  • 650 gr faina
  • 20 gr drojdie uscata
  • 200 gr cascavea afumata
  • 50 gr margarina
  • 2 galbenusuri
  • 200 ml vin alb sec
  • 1 ou pentru uns
  • sare, piper

 


Se rade cascaveaua, se amesteca cu margarina si se da la rece 1 h. Se amesteca drojdia cu 50 gr faina si un pic de apa calduta cit sa se omogenizeze maiaua, se puna la cald sa cresca. Se face un con pe masa de lucru din faina, o gaura in centrul ei in care se pun galbenusurile, sare si piper, apoi maiaua crescuta, si la sfirsit vinul, framintind incet.
Framintam pina aluatul se ia de pe degete, este elastic dar nu foarte tare, se acopera si se lasa la dospit pina isi dubleaza volumul. Apoi intindem si deasupra presaram brinza amestecata cu margarina, rulam, intidem din nou de inca 2 ori, cu pauze de 10 minute intre fiecare intindere a aluatului, pina obtinem o consistenta unitara.
Lasam din nou la dospit, apoi intindem foaia cam de 2 cm grosime, decupam forma pe care o dorim, asezam pe foaie de copt, apoi zabralim pagacsa cu cutitul, dupa care le ungem cu oul batut. Cuptorul se incinge intre timp bine, si se dau la copt la 200 C pentru 20 min, functie de cuptor.

Retete similare

Adauga comentariu la reteta - Pogacsa


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Te-ar mai putea interesa si:

Retete culinare cu imagini

Supa de pasare cu fructe goji
Tarta cu crème brûlé
Tarta rustica cu piersici
Salata de ton cu ardei gras
Supa de chimen
Piept de pui, la cuptor
Brezel (covrigi nemtesti)
Antricot cu sos de piper verde
Pateu din ficat de porc
Bulete cu cascaval la cuptor
Muschiulet de porc cu susan
Mincarica de pipote
Galuste de dovlecei cu sos de sofran
Spaghetti cu sos de vinete si rosii
Tarta cu brinza si zmeura