Pogacsa

Pogacsa

Tags:

Pogacsa

Ingrediente:

 

  • 650 gr faina
  • 20 gr drojdie uscata
  • 200 gr cascavea afumata
  • 50 gr margarina
  • 2 galbenusuri
  • 200 ml vin alb sec
  • 1 ou pentru uns
  • sare, piper

 


Se rade cascaveaua, se amesteca cu margarina si se da la rece 1 h. Se amesteca drojdia cu 50 gr faina si un pic de apa calduta cit sa se omogenizeze maiaua, se puna la cald sa cresca. Se face un con pe masa de lucru din faina, o gaura in centrul ei in care se pun galbenusurile, sare si piper, apoi maiaua crescuta, si la sfirsit vinul, framintind incet.
Framintam pina aluatul se ia de pe degete, este elastic dar nu foarte tare, se acopera si se lasa la dospit pina isi dubleaza volumul. Apoi intindem si deasupra presaram brinza amestecata cu margarina, rulam, intidem din nou de inca 2 ori, cu pauze de 10 minute intre fiecare intindere a aluatului, pina obtinem o consistenta unitara.
Lasam din nou la dospit, apoi intindem foaia cam de 2 cm grosime, decupam forma pe care o dorim, asezam pe foaie de copt, apoi zabralim pagacsa cu cutitul, dupa care le ungem cu oul batut. Cuptorul se incinge intre timp bine, si se dau la copt la 200 C pentru 20 min, functie de cuptor.

Retete similare

Adauga comentariu la reteta - Pogacsa


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizeaz─â

Retete

Te-ar mai putea interesa si:

Retete culinare cu imagini

Salata de cartofi cu ton
Banana Daiquiri
Crap la cuptor (pe gratar)
Snitzel de vita cu crusta de ierburi aromate
Fursecuri fine cu nuci
Salata de sfecla rosie cu pui
Prajitura cu tofu si ciocolata
Brezel (covrigi nemtesti)
Omleta cu orez la cuptor
Ghiveci de orez cu legume
Pui la cuptor
Frigarui de pui
Marmelada de zmeura
Rata la cuptor
Cotlete de vinete