Saratele

Saratele

saratele01

Ingrediente:

  • branza - 650 g (preferabil o branza mai veche si foarte sarata)
  • unt - 250 g
  • oua -2 buc
  • iaurt - 400 ml
  • faina - aproximativ 900 g
  • chimen - 50 g


saratele02

Mod de preparare:

Branza si untul se dau pe razatoare, se pun cele doua oua, chimenul, iaurtul si se amestecabine:

saratele03

Se adauga faina si se framanta pana se obtine un aluat (nu foarte tare):

saratele04

Din aluat se formeaza bile (cu mainile date prin faina):

saratele06

Eu am format bile din jumatate din aluat, cealalta jumatate am pus-o in folie si urmeaza sa fie coapte in ziua urmatoare.

saratele07

Se incinge forma pe ochiul de la aragaz, se pun bilele si se coc pe rand, pe ambele parti:

saratele08

saratele09

Gata!

saratele10

PS: In loc de iaurt se poate folosi smantana lichida, in loc de chimen susan, etc, dati frau liber imaginatiei1

POFTA BUNA !


Retete similare

Adauga comentariu la reteta - Saratele


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Te-ar mai putea interesa si:

Retete culinare cu imagini

Ardei umpluti
Somon salbatic cu crusta de brinza
Parjoale de vara
Pui umplut cu telina si morcovi
Drob de miel
Prajitura  cu mac
Chocolate Gugelhupf
Somon in foietaj cu Sabayon de hrean
Clatite umplute cu salata de pui si avocado
Supa de chimen
Supa de pui - rapida
Tarta cu vinete
Marmelada de zmeura
Tort de nuci
Tortelete cu crema Toffee