Chutney de prune si ardei

Reteta culinara » Retete sosuri » Chutney de prune si ardei

Chutney de prune si ardei

Pflaumen-Paprika-Chutney_6

Acest Chutney potriveste bine la carne rosie,vita,vinat,miel,brinza de capra sau pe linga feluri cu orez.

Ingrediente:

  • 3 ardei grasi mari
  • 3-4 prune mari
  • 1 ceapa
  • 2 linguri ulei de susan
  • 100 ml aceto balsamico
  • 150 ml porto
  • 35 g zahar brun
  • suc de la o jumatate de lamiie
  • 1 priza sare


Condimente uscate:

  • piper negru,rosu,verde
  • seminte de mustar
  • chili cu tot cu seminte
  • piment/allspice/pimento
  • scortisoara

Eu l-am servit pe linga snitele de pui in panada de cornflakes.

Se spala prunele,se scot simburii,se taie cubulete si se cintaresc 350 g.Ardeii se spala,curata(cu curatatorul de rosii-legume),se indeparteaza codita,semintele,se taie cubulete si se cintaresc la fel 350 g.Ceapa se curata si se taie cubulete.Se amesteca otetul balsamic,cu sucul de lamiie,condimentele(proaspat mojarite) si vinul Porto.Ceapa se caleste in ulei de susanpina devie transparenta.Se adauga ardeii si se coc mai departe vreo 10 minute,amestecind continuu.Se adauga prunele,se toarna amestecul de otet balsamic-vin si se coace mai departe acoperit la foc mic,
pina incepe sa se ingroase.Inca fierbinte se pune in borcane.

Adauga comentariu la reteta - Chutney de prune si ardei


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Taameia
Spirale cu Nutella
Prajitura cu zmeura si pomelo
Poularde au vin (à la Jurassiene)
Ghiveci de orez cu legume
Parmigiana di zucchine
Inghetata de nectarine si caise
Bilute de cartofi cu inima de mozzarella
Cirnati cu fenel
Paine cu iaurt
Fettuccine cu ton si rosii
Chiftelute din orez
Mancarica de gulas
Supa de portocale si crutoane aromtizate cu scortisoara
Crostoni cu miel