Pesto di rucola,il putem face in doua feluri.Modalitatea cea mai simpla ar fi sa punem toate ingredientele in blender/robot,si sa macinam totul la viteza maxima,pana devine o pasta omogena.
A doua modalitate necesita mai mult timp si ceva efort,dar se merita.Eu am optat pentru aceasta metoda,facand pesto in mojar.
Ingrediente:
- 100 g rucola
- 1/2 ligurita sare( de Himalaya,am folosit eu)
- 1 lingura seminte de pin
- 2 catei mari de usturoi(se pot pune si mai multi)
- 50 g pecorino romano razuit
- 80-100 ml ulei de masline
Pisam usturoiul cu sarea,apoi adaugam semintele de pin,si pisam mai departe.Cand semintele devin o pasta impreuna cu celelalte ingrediente,adaugam pecorino razuit,si o parte din uleiul de masline,si pisam mai departe.Adugam si restul de ulei,amestecam bine si scoatem acest amestec deoparte.
Punem o parte din rucola în mojar si o strivim bine,Adaugam cate o manuta de rucola si o strivim.Facem asa pana treminam toata rucola.Cand rucola este strivita bine,adaugam pasta de care am pus-o deoparte,si amestecam bine.
Se serveste cu paste,sau pe felii de paiine prajita.Merge si la aromatizarea unei salate.
< Anterior |
---|